Link pagina copiat!
5 abilitati importante pe care poti sa le inveti fara profesor
10 decembrie 2015
Cum sa te desparti de cineva
12 decembrie 2015

Dacă știi că urmează să primești o notă mică sau tocmai ai aflat că ai picat un examen, cel mai probabil te așteaptă o discuție destul de dificilă cu părinții. Poate fi tentant să amâni cât de mult posibil discuția cu părinții, însă nu e o idee deloc bună. Cel mai bine este să iei inițiativa și să îți pregătești părinții pentru ceea ce ai de anunțat.

Nu-ți lăsa părinții să fie surprinși de vestea proastă

Să amâni momentul nu face decât să înrăutățească lucurile și mai mult. Dacă părinții nu află de la tine de notă, se vor simți dezamăgiți și vor simți că este vorba de o lipsă de comunicare și încredere în ceea ce privește școala. Spunându-le din timp, le arăți că ai încredere în ei și nu vrei să păstrezi secrete, chiar și atunci când lucrurile nu merg foarte bine.

Fii pregătit

Dincolo de anunțul propriu-zis, demontrează că înțelegi lucrurile și din perspectiva lor. Poți recunoaște că ai greșit, însă este important pentru părinții tăi să înțeleagă de ce s-a întâmplat asta și care sunt planurile tale pentru ca lucrurile să se îmbunătățească. Fie că vei învăța mai mult, le vei cere ajutorul pentru a înțelege materia mai bine sau aplici orice alta idee care să te ajute să îmbunătățești pe viitor rezultatele, demonstrezi maturitate, iar părinții tăi vor aprecia acest lucru.

Nu te comporta ca un copil mic

Dacă începi să plângi pentru a atrage păreri de rău sau începi discuția cu atitudinea că tu deții toate răspunsurile, nu ai o atitudine potrivită.

Acceptă părerile părinților tăi și încearcă să le înțelegi punctul de vedere. Este posibil ca soluția pe care o gasesc părinții tăi să fie diferită de a ta. E bine să fii flexibil și să cooperezi. Explică-le opinia ta și care sunt măsurile pe care le propui pentru a îndrepta lucrurile.

Nu uita că scopul vostru este totuși unul comun. Acela de a îmbunătăți pe viitor rezultatele. Îți poți reveni din orice situație daca îți dorești să înveți și să faci modifcările necesare. Tot ce ai nevoie este un plan pe care să îl urmezi și susținere din partea părinților.

Voi cum ati procedat până acum în astfel de situații?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*