Link pagina copiat!
Cum iti dai seama cand cineva te place
19 iulie 2015
Ce filme interesante poti viziona vara asta – Partea a III-a
23 iulie 2015

recomandari lectura vacanta

Revenim, așa cum am promis în articolul precedent, cu încă zece recomandări pentru lecturi interesante pentru această vacanță de vară:

1. Divergent și Insurgent – Veronica Roth

Dacă v-a plăcut seria de cărți Jocurile Foamei atunci cu siguranță vă vor plăcea și cele două cărți scrise de Veronica Roth. Acțiunea se petrece în Chicago și urmărește rivalitatea dintre cinci facțiuni în care societatea este împărțită. Beatrice, personajul principal al cărților, este nevoită să aleagă una din cele cinci facțiuni.

2. Maitreyi – Mircea Eliade

O carte din literatura românească pe care o recomandăm fiecărui adolescent este Maitreyi de Mircea Eliade. O poveste de dragoste imposibilă vă va face să vă bucurați și să plângeți citind-o.

3. Sub aceeași stea – John Green

Sub aceeași stea este o carte publicată destul de recent care se bucură de toată atenția adolescenților. Cartea prezintă o frumoasă poveste de dragoste cu care a captat astfel toată atenția.

4. Cei trei muschetari – Alexandre Dumas

Cei trei muschetari este un roman în care aventura este pe primul loc. Pe scurt, aceasta prezintă aventurile celor trei muschetari Atos, Portos și Aramis.

5. Nouă povestiri – J.D. Salinger

Dacă în articolul anterior vă recomandam De veghe în lanul de secară J.D. Salinger, de data asta vă recomandăm și Nouă povestiri. O lectură ușoară și plăcută totodată.

6. La Medeleni – Ionel Teodoreanu

Ne întoarcem iar la literatura românească și vă recomandăm La Medeleni de Ionel Teodoreanu. Aceasta prezintă povestea a trei copii: Olguța, Dănuț și Monica, iar povestea este încadrată în satul Medeleni, după cum ne dăm seama și din titlul cărții.

 7. Seria Cronicile Wardstone (sau Cronicile Vraciului) – Robert Delaney

Aventurile unui copil pe nume Thomas J. Ward care poate vedea lucruri supranaturale ca un adevărat vraci, fiind un al șaptelea fiu al unui al șaptelea fiu. E dat de mama sa în ucenicie lui John Gregory (vraciul comitatului), ea susținând faptul că va fi ultimul și cel mai bun ucenic al lui Gregory.

8. O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii – de Mark Haddon

Un tânăr de 15 ani suferă de o boală ciudată, sindromul Asperger, o formă de autism. Dar asta nu-i atrofiază simţurile. Are o memorie fotografică. Înţelege matematica. Înţelege ştiinţa. Ceea ce nu poate înţelege el sunt oamenii. Tipic adolescenţei. Rămâne să vedeţi cum va rezolva Mark Haddon războiul dintre adolescenţi şi adulţi.

9. Pe aripile vântului – Margaret Mitchell

Desprea această carte nu spunem nimic deoarece însuși titlul acesteia spune totul. O carte atât de cunoscută și de frumoasă e bine să facă parte din lectura fiecărui om indiferent că este adolescent sau adult.

10. De 19 ori Katherine – John Green

Am ales să încheiem recomandările din acest articol cu o carte de-a lui John Green. De 19 ori Katherine îi are în centru pe Colin și Hassan, doi buni prieteni, care pleacă departe de casă pentru a uita eșecurile din dragoste. Printre cuvintele care descriu cel mai bine această carte sunt iubirea, prietenia și umorul.

Lectură plăcută și o vară răcoroasă vă dorim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*