Link pagina copiat!
Cum sa depasesti sentimentul de frica
10 iulie 2015
Cum sa scapi de gandurile negative
15 iulie 2015


carti de vara harry potter

În vacanţă îţi poţi face un program în care să incluzi, deopotrivă, ieşiri cu prietenii, sport, excursii, vizionare de filme, lectura şi alte activităţi care îţi fac plăcere.
Cărţile le poţi lua oriunde şi te poţi bucura de poveşti interesante care te vor transpune într-o lume fantastică pe care nu o regăseşti în alt loc.

Iată ce ne-am gândit să îţi recomandăm în acest articol:

1. Seria Harry Potter – J.K. Rowling

 1. Harry Potter și Piatra Filozofală
 2. Harry Potter și Camera Secretelor
 3. Harry Potter și Prizonierul din Azkaban
 4. Harry Potter și Pocalul de Foc
 5. Harry Potter și Ordinul Phoenix
 6. Harry Potter și Prințul Semipur
 7. Harry Potter și Talismanele Morții

Cu siguranță seria de cărți Harry Potter este una dintre cele mai de succes serii. Acestea, după cum spune și titlul, îl au în centru pe tânărul vărjitor Harry Potter care împreună cu tovarășii săi de magie Ron și Hermione învață magia la Hogwarts dar și se confruntă totodată și cu forțele răului printre care și Cap-de-Mort, cel care l-a lăsat orfan pe Harry.

2. Jocurile Foamei – Suzanne Collins

 1. Jocurile Foamei
 2. Sfidarea
 3. Revolta

O altă serie de succes este cea a Suzannei Collins. Cele trei cărți din seria Hunger Games au prins foarte bine în rândul adolescenților fiind astfel foarte apreciate. Acestea urmăresc povestea lui Katniss și Peeta care fără să vrea participă la jocurile pe care capitala le organizează în fiecare an, riscându-și astfel viața în aceste jocuri.

3. Romanul adolescentului miop – Mircea Eliade

E bine să citiţi și opere ale autorilor români ce fac parte din literatura obligatorie de cărți pentru adolescenți. Printre acestea se află și Romanul adolescentului miop de Mircea Eliade. Această carte prezintă adolescența unui tânăr care caută împlinirea prin intermediul dragostei. Cu siguranță fiecare adolescent se va regăsi în personajul principal atunci când va citi această carte.

4. Marile speranțe – Charles Dickensce sa citesti pe plaja

O altă carte pentru adolescenți este și Marile speranțe de Charles Dickens. Aceasta urmărește inocența copilăriei, iubirile din adolescenţă, piedicile pe care viața le pune în față, misterul, drama, toate acestea fiind puse pe spatele unui singur personaj.

5. Jane Eyre – Charlotte Bronte

În adolescență cunoaștem pentru prima dată iubirea în adevăratul sens al cuvântului. Astfel ar trebui citite câteva opere precum Jane Eyre de Charlotte Bronte.

6. La răscruce de vânturi – Emily Bronte

Această carte prezintă o poveste de dragoste care întâmpină tot felul de probleme.

7. Hobbitul și Stăpânul inelelor – J.R.R. Tolkien

Ești adolescent și ți-a plăcut seria de cărți Harry Potter. Dacă este adevărat, atunci îți va plăcea și Hobbitul de Tolkien. O lume fantastică plină de aventuri cu gnomi, elfi și hobbiți.  Dacă ai citit Hobbitul și ți-a plăcut atunci trebuie să citești și cele trei cărți din seria Stăpânul Inelelor:

 1. Frăția inelului
 2. Cele două turnuri
 3. Întoarcerea regelui

8. Jurnalul unui adolescent timid – Stephen Chbosky

Jurnalul unui adolescent timid de Stephen Chbosky este o carte care prezintă povestea lui Charlie care își povestește viața unui prieten adolescent prin intermediul scrisorilor. Aceasta este o carte foarte apreciată fiind un bestseller.

9. De veghe în lanul de secară – J.D. Salinger

Personajul principal al acestei cărți este Holden Caulfield, un adolescent rebel care face parte dintr-o familie cu o situație financiară foarte bună. Acesta își povestește ultimele lui zile petrecute la școală fiind pe cale de a rămâne corigent la mai multe materii.

10. Împăratul muștelor – William Golding

Puterea poate lua mințile oricui, indiferent de vârstă. Acest lucru se întâmplă și în cartea lui William Golding în care mai mulți copii ajung să fie captivi pe o insulă și, din dorința de supraviețuire, trebuie să fie ales un șef care să se ocupe de organizare.

În articolul următor revenim cu alte zece recomandări.

Lectură plăcută, oriunde vă aflaţi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*