Link pagina copiat!
Cum să-mi planific viitorul?
31 mai 2017
Comunicare cu… stil!
7 iunie 2017

Adolescentii din Bacau, dupa concursul despre fumat

Ziua mondiala fara tutun a fost celebrata pe 31 mai 2017 si la Centrul de Resurse pentu Adolescenti Bacau. La concursul „Mai sanatos fara tutun!” lansat de CRA Bacau au participat mai multi adolescenti, care au gandit si si-au transpus gandurile in desene remarcabile.

O parte din lucrari au fost premiate, moment in care fiecare si-a prezentat in felul sau lucrarea. Emotiile nu au intarziat sa apara in momentul prezentarii, dar, cu ajutor din partea celor mai mari si in aplauzele auditoriului, cei mai timizi si-au invins starea si au prezentat desenul, argumentandu-l totodata.

Ioan, un elev de clasa a V-a de la o scoala dintr-un cartier marginas al Bacaului a spus: „Tutunul ii poate indeparta pe cei de langa tine…..( desenul prezenta undeva in stanga o familie si apoi in dreapta jos doar o singura persoana..)”

Georgiana, o adolescenta frumoasa si dornica sa-i ajute pe cei mai mici, a descris  tutunul ca fiind cel care inlocuieste (in viata unora dintre noi) mancarea, argumentand pe larg.

Sara, in desenul sau, a creionat toate felurile de fumat, de la tutunul obisnuit la alte substante care pot intra in

combinatii periculoase intr-o tigara.

Vladut, cel mai mic participant, deosebit de timorat, a spus simplu „Tutunul este rau”.

Iar unul dintre participantii la concurs s-a inspirat din desenele animate „Angry birds”.

Premiile oferite i-au incantat pe adolescenti. Fiecare si-a desfacut rucsacelul primit in dar pentru a vedea ce ascunde in interiorul sau. Ne-am bucurat ca am reusit sa le oferim lucruri utile (sah magnetic, carti, etc), spunand ca eu chiar isi doreau obiectele primite drept premiu pentru lucrarile lor despre fumat.

Ce ma incanta pe mine e ca aceste concursuri aproprie oamenii, leaga prietenii, ii invata sa se ajute unul pe celalalt,  simt ca sunt valorizati. Nu stiu daca premiile conteaza cel mai mult….sa te simti Tu,  pentru o clipa, in centrul lumii, sa primesti aplauzele si aprecierile cu acea roseata abia perceptibila in obraji, cu inima batand nebuneste in cosul pieptului  si sa-ti spui in gand sau chiar cu voce tare, de ce nu, „Sunt apreciat”.

Lina Martin

Centrul de resurse pentru adolescenti Bacau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*