Link pagina copiat!
Cum sa vii cu o idee buna
8 ianuarie 2016
Mituri despre introvertiti
10 ianuarie 2016

Comunicarea este o parte importantă a ființei umane. Abilitatea de a vorbi este ceea ce ne distinge de animale. Însă celor mai mulți dintre noi le lipsește curajul de a vorbi deschis cu oameni pe care nu îi cunosc. A vorbi liber cu cei din jur, te poate salva în multe situații în care nu știi ce să faci sau ce să spui. Pentru introvertiți sau persoane timide este cel mai dificil să înceapă o discuție, însă odată ce ți-ai adunat curajul pentru a face acest lucru, recompensele sunt pe măsură.

Ia atitudinea potrivită – dacă tocmai ai intrat într-un spațiu unde nu cunoști pe nimeni este normal să fii agitat/ă și neliștit/ă. Fie că e vorba de o școală nouă, un loc nou unde nu ai mai fost, gândește-te că și ceilalți se simt la fel ca tine. Nu e nevoie să afiseșezi aroganță sau să pari altcineva decât ești. Gândește-te la ceilalți ca și cum sunt deja prietenii tăi, iar lucrurile vor fi mai simple.

Arată flexibilitate – evită pe cât posibil discuțiile în contradictoriu aprinse. Dacă cineva s-a așezat pe locul tău preferat, încearcă să discuți cu persoana respectivă, însă ia în calcul varianta în care cedezi, pentru a nu crea o situație neplăcută. Data viitoare poți veni mai devreme pentru a prinde acel loc.

Ia inițiativa – dacă ești într-un loc unde nu cunoști pe nimeni, poți fi tu persoana care spune “Hei, eu sunt …, pe tine cum te cheamă?”.  Sau poți să faci pur și simplu un comentariu drăguț referitor la persoana respectivă. Indiferent ce variantă alegi, ia-ți libertatea de a spune ceva.

Nu e greu să vorbești cu cineva, singurul lucru de care ai nevoie este puțin curaj care să te ajute să faci primul pas. Probabil că primele conversații nu vor fi extraordinare, însă după ceva exercițiu îți va fi mai simplu să inițiezi conversații oricând dorești, cu oricine, fără reticențe.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*