Link pagina copiat!
7 reguli de aur ale bunelor maniere valabile in orice situatie
22 martie 2016
5 idei prin care sa impresionezi placut pe cineva cu care te intalnesti prima data
24 martie 2016

Zvonurile raspandite la scoala despre tine pot fi dureroase si de cele mai multe ori neadevarate. In viata ta pot sa apara colegi care vor sa te intimideze, sa te faca sa te simti prost sau sa castige popularitate spunand lucruri neadevarate sau lucruri despre care nu ai vrea sa se vorbeasca. Sa vorbesti de rau despre cineva in absenta persoanei respective si sa inventezi lucruri neadevarate este o dovada de imaturitate din partea cuiva, insa te poti lovi de astfel de situatii. Iata ce poti face pentru a tine zvonurile despre tine departe.

Prevenirea zvonurilor – in primul rand, pentru a nu risca sa lasi loc pentru aparitia unor zvonuri neadevarate, cel mai bine este sa comunici cu ceilalti despre tine. Nu trebuie sa le spui tuturor ce se intampla in viata ta, insa atata vreme cat colegii mai apropiati stiu mai multe lucuri despre tine, atunci va fi mult mai greu sa se raspandeasca diverse zvonuri neadevarate, din simplu motiv ca vor fi mai putini cei care vor crede.

Nu lasa loc pentru interpretari – cand povestesti despre tine este important ca persoana respectiva sa inteleaga de la inceput daca este vorba despre un secret sau poate vorbi si cu altcineva despre ce i-ai spus. Daca impartasesti cuiva secretul ca iti place de un coleg sau o colega din clasa si nu vrei sa se afle, asigura-te ca persoana respectiva este de incredere in ceea ce priveste pastrarea secretelor si in acelasi timp, spune-i ca nu doresti ca acest lucru se se afle.

 

Actioneaza rapid – daca permiti unor zvonuri sa se raspandeasca acestea se vor extinde din ce in ce mai mult si de cele mai multe ori s-ar putea sa nu fie in favoarea ta. De exemplu, un zvon cum ca obisnuiesti sa fumezi in timpul pauzelor, poate sa duca la sactionarea ta de catre diriginte, fara sa fii vinovat de acest lucru. Vorbeste cu oamenii despre care stii ca raspandesc zvonul si spune-le ce este adevarat si ce nu, dar mai ales foloseste-te de fermitate cand le ceri sa nu mai vorbeasca despre lucruri care nu ii privesc in mod direct, mai ales cand nu sunt adevarate. Incearca sa descoperi cine a initiat toata povestea despre tine si vorbeste cu persoana respectiva.

Nu te astepta ca un zvon sa dispara dintr-o data. Este nevoie de timp pentru ca oamenii sa-ti directioneze atentia spre alte lucruri. Astfel de experiente pot fi dureroase emotional, de aceea este important sa ai grija de tine si de sentimentele tale, sa nu te acuzi inutil pentru ceea ce s-a intamplat si sa iti pastrezi increderea in tine si gandurile frumoase. Astfel de situatii te pot ajuta sa devii o persoana mai puternica si te vor invata sa ceri ajutorul si suportul celorlalti pentru a le putea face fata cu succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*