Link pagina copiat!
6 metode sa-ti protejezi identitatea online de surprize neplacute
21 iunie 2015
8 instrumente simple pentru optimizarea organizarii
23 iunie 2015

scoli de vara

Odată cu încheierea şcolii, pe parcursul vacanţei mari, te poţi orienta către o şcoală de vară. Şcolile de vară îţi oferă posibilitatea să îţi foloseşti în mod util timpul din vacanţă, în afara casei, a televizorului şi calculatorului. Ele constau în cursuri care sunt ţinute de către persoane specializate în diferite domenii.

Cel mai adesea aceste cursuri sunt practice şi sunt o ocazie perfectă pentru a învăţa lucruri noi, a aprofunda ceea ce ştii deja, a călători şi de a cunoaşte persoane noi, care au aceleaşi interese ca tine.
Există multe şcoli de vară care costă, însă au început să existe multe oferte şi pentru şcoli de vară în cadrul cărora participarea este gratuită.

Şcolile de vară au multe tematici, astfel încât poţi alege în funcţie de curiozităţile pe care le ai, de lucrurile noi pe care ai dori să le încerci, de exemplu: sporturi, călărit, limbi străine, şah, pescuit, pictură, graffiti etc.

Unele şcoli de vară au loc în străinătate şi sunt un exerciţiu foarte bun pentru de a te adapta cu modul de desfăşurare a unor cursuri în afara ţării şi te pot ajuta dacă vei dori să aplici pentru facultate sau masterat în afara ţării.

Cu ce te poate ajuta participarea la o şcoală de vară?

  • Iţi faci prieteni noi, te distrezi

În cadrul acestor şcoli de vară îţi faci prieteni noi şi interesanţi şi îţi faci o reţea de persoane cu care poţi schimba multe informaţii în viitor. De asemenea toate activităţile sunt practice şi distractive.

  • Primeşti informaţii suplimentare

Participând la o şcoală de vară îţi măreşti şansele de a obţine rezultate mai bune la şcoală, liceu sau facultate. În timpul cursurilor din cadrul şcolilor de vară ţi se oferă ocazia să aprofundezi diferite teme prin exemple practice, care te ajută să le înţelegi mult mai uşor.

  • Îţi poţi dezvolta abilităţile de limbi străine

Dacă vrei să îţi îmbunătăţeşti comunicarea într-o limbă străină, o şcoală de vară e mediul perfect, te ajută să îţi dezvolţi vocabularul.

  • Ai ocazia să studiezi subiecte care nu se predau la şcoală, liceu sau facultate

Multe dintre temele abordate în şcolile de vară pot să nu se regăsească în materia şcolară şi îţi pot oferi şansa să aflii despre lucruri noi, de exemplu fotografie, pictură sau altele.

  • Te poţi pregăti mai bine pentru un test sau examen

Dacă îţi doreşti să asimilezi informaţii şi să faci asta într-un mediu relaxant, o şcoală de vară este o ocazie perfectă. De asemenea, sunt multe şcoli care pun la dispoziţie cursuri de pregătire, în situaţia în care vrei să te înscrii la o facultate sau master.

  • CV-ul tău va fi mai bogat

Şcolile de vară pot fi menţionate în cv-uri, alături de abilităţile pe care ţi le-ai format pe parcursul acestora.

  • Şcolile de vară sunt apreciate de profesori şi de angajatori

Profesorii vor aprecia participarea ta la astfel de evenimente, iar în cazul în care vrei să te angajezi, pe parcursul verii, acestea sunt bine văzute şi de către mulţi dintre angajatori.

  • Şcolile de vară desfăşurate în străinătate te pun faţă în faţă cu o altfel de adaptare, la un mediu complet nou şi la oameni din alte culturi şi sunt utile şi dacă doreşti să aplici pentru facultate sau msterat în afara ţării – sunt recunoscute şi cresc şansele să fii admis la o facultate sau master în străinătate.

Indiferent care îţi sunt pasiunile şi ce îţi place să faci în timpul liber, tabara de vară poate să fie ocazia perfectă să găseşti prieteni noi cu care să-ţi împărtăşeşti pasiunile şi dorinţa de a descoperi lucruri noi. Ai fost până acum într-o tabară de vară? Cum a fost?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*