Link pagina copiat!
Ghid de supravietuire daca intri la liceu anul asta
14 septembrie 2015
10 motive ca sa te joci alaturi de prieteni
14 septembrie 2015

Cand vrei sa faci o alegere în ceea ce priveşte prânzul la şcoală, gândeşte-te cât de important este să mănânci sănătos. Un prânz variat şi echilibrat, dar mai ales care cuprinde alimente sănătoase, îţi dă energie să faci lucrurile de care trebuie să te ocupi şi te fereşte de diverse boli.

Masa de prânz poate fi văzută ca un combustibil de care ai nevoie pentru a funcţiona pentru restul zilei. Dacă nu alegi combustibilul potrivit, ai toate şansele să rămâi fără energie prea devreme. Aşadar, ce înseamnă un prânz potrivit pentru tine? Răspunsurile corecte pot fi mai multe.

Indiferent de preferinţele tale, ai la dispoziţie două variante: fie îţi pregăteşti prânzul de acasă fie îţi cumperi ceva de la magazinele din apropiere.

Dacă pachetul tău pentru prânz este pregătit de unul dintre părinţi, ai grijă să le spui să includă allimentele tale sănătoase preferate. De asemenea, e bine să anunţi din timp ce ţi-ar plăcea să mănânci, astfel încât să se poată aproviziona din timp cu acele alimente.

Când vorbim de o alimentaţie echilibrată pentru prânz, înseamnă că e bine să includem o serie de alimente precum cereale, fructe şi legume, ouă, carne sau alimente care conţin proteine, plus alte alimente precum brânză, lapte, iaurt etc. Nu trebuie ca fiecare prânz al tău să includă toate aceste alimente odată. Pe parcursul celor cinci zile în care mergi la şcoală e bine să le combini. Dacă îţi plac măslinele, poţi face sandvişuri cu măsline, brânză şi piept de pui la grătar. Dacă prânzul tău conţine prea des o porţie dublă de cartofi prăjiţi, în mod sigur prânzul nu intră la categoria alimentaţie echilibrată.

Dacă ai posibilitatea să cumperi din apropierea şcolii diverse produse de patiserie foarte grase, chips-uri, snacks-uri, dulciuri şi sucuri acidulate cu zahar, încearcă să le eviţi cât mai mult. Acestea nu au de ce să facă parte din masa ta de prânz. E în regulă să le consumi ocazional, dar nu e în regulă să fie un obicei zilnic.

Înainte să pleci la şcoală, poţi să iei la tine câteva fructe. Un măr, o banană, baghete din morcovi. Te vor ajuta să ţii departe tentaţia de a cumpăra snack-uri nesănătoase.

Sperăm să găseşti combinaţiile potrivite pentru masa de prânz şi să te poţi bucura de pauze asigurându-ţi o mâncare sănătoasă, pentru a avea energia necesară să faci tot ceea ce îţi propui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*