Link pagina copiat!
4 mituri despre carieră
21 iunie 2017
THE BAC: DO’S and DON’TS  
23 iunie 2017

Școala s-a terminat și urmează aproximativ 3 luni în care vă puteți bucura de vacanță și puteți face multe activități interesante. Pe lângă lucrurile pe care ți le-ai planificat, îți propun câteva cu scopul de a te ajuta să dobândești noi competențe, să te cunoști mai bine sau pur și simplu să te simți mai fericit.

  1. Profită de vacanță pentru a pune în valoare hobby-urile tale. Spre exemplu, ești pasionat de istorie.Descoperă istoria locului în care trăiești, vizitează locuri noi etc.
  2. Îmbunătățește diferite abilități sau talente personale. Ești priceput la muzică, matematică sau la lucrul cu oamenii. Oricare ar fi abilitatea ta, identifică activități care să o pună în valoare. Fie că este vorba despre implicarea în voluntariat sau a exersa individual o anumită abilitate, este important să o faceți.
  3. Relaxează-te. Este în regulă să îți iei timp să dormi cât dorești, să te uiți la un film sau pur și simplu să fii inactiv. Mintea și corpul tău au nevoie de acestea după un an școlar cu multe provocări.
  4. Fă voluntariat pentru o cauză în care crezi. Identifică un ONG , un eveniment sau orice activitate în care să te implici pentru a contribui la un realizarea unui scop important.
  5. Nu uita să citești din când în când câte ceva pentru materiile de la școală. Astfel, îți va fi mai ușor să păstrezi informațiile în minte și să te obișnuiești cu reînceperea anului școlar.

 

Daniela Dumulescu, Centrul de Resurse pentru Adolescenți, Cluj-Napoca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*