Link pagina copiat!
5 obiceiuri la care trebuie sa renunti cat mai repede
4 aprilie 2016
Cum sa ai mai multa grija de mainile tale
6 aprilie 2016

Tendinta spre autoizolare este un fenomen care se manifesta in anumite situatii la fiecare dintre noi. Sa ramai singur cu gandurile tale, sa incerci sa intelegi modul in care lucrurile tind sa te afecteze si mai ales, sa te reechilibrezi – toate acestea sunt firesti atunci cand nu se petrec cu regularitate.

Studii recente au demonstrat faptul ca singuratatea are acelasi traseu de evolutie ca o boală obisnuita – odata infiltrata in stilul tau de viata, ea va deveni tot mai puternica, iar timpul nu va face decat sa-i agraveze simptomele.

Tocmai de aceea, expertii nostri iti prezinta in continuare cateva strategii care sa te sprijine atunci cand vrei sa nu mai fi atat de retras.

Incearca sa intelegi importanta conexiunilor sociale – Personalitatea si educatia sunt trasaturi cultivate de oameni pe parcursul vietii tocmai pentru a lega si pentru a fortifica relatiile interumane. Prietenii si persoanele cu care impartasesti interese comune vor putea, in masura in care le vei permite, sa iti cunoasca felul de a fi, sa te asculte atunci cand vrei sa discuti cu cineva si sa iti ofere o parere atunci cand ai nevoie.

Fa intotdeauna diferenta intre a te simti singur si a fi singur – A fi singur presupune absenta din viata ta a oricaror relatii semnificative. Daca vei privi cu atentie vei observa ca nu este deloc asa – ai o familie care ar face orice pentru tine si cu siguranta poti numi cel putin un prieten cu care ai petrece ore in sir. Faptul ca te simti singur se datoreaza unor ganduri negative pe care le lasi sa aiba control asupra ta.

Unde sunt doi, puterea creste –. Cu alte cuvinte, sa ai un confident, sa acorzi incredere unei alte persoane si sa o percepi ca pe un ajutor prin simpla prezenta, este cel mai bun lucru pe care il poti face pentru tine. Singuratatea este contagioasa, iar perpetuarea unei atitudini prin care te retragi constant din calea comunicarii deschise, sincere, nu va face decat sa iti scada sansele de a lega relatii de durata.

Cultiva-ti empatia – Empatia este una dintre trasaturile de baza ale persoanelor altruiste. Ea te face receptiv la problemele celorlalti si nu te lasa sa te gandesti numai la tine. Cand traiesti izolat de viata sociala, aceasta calitate nu se poate dezvolta in voie. Din contra, poti observa ca esti mai egoist si te intereseaza tot mai putin de ceea ce se petrece in jurul tau. Cultivandu-ti empatia si bunatatea, vei reusi sa fii intotdeauna un partener de nadejde in conversatii si oamenii iti vor cauta compania, indiferent cat de retras le-ai parut pana atunci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*