Link pagina copiat!
O activitate altfel la Iași, la Școala Altfel
25 mai 2017
Cum să îți faci prieteni noi?
25 mai 2017

Uneori ne simțim triști zile sau chiar săptămâni. Această stare aduce cu sine  cu lipsa motivației, lipsa energiei, neglijarea lucrurilor pe care le avem de făcut  și chiar vinovăție pentru că nu mai reușim să ne ducem la bun sfârșit responsabilitățile.

Îți propun câteva metode care să te ajute să treci peste stările de tristețe prelungite.

  • Evită capcana somnului. Probabil starea emoțională te face să te simți obosit. În acest caz, somnul excesiv nu ajută. De fapt, cu cât dormi mai mult, cu atât te vei simți mai obosit. Așadar, chiar dacă te simți epuizat, realizează activități care să îți ofere energie.
  • Implică-te în activități, chiar dacă ești lipsit de chef. Alege la început activități care îți plac, iar apoi continuă cu celelalte. Stabilește singur ceea ce vei face și cât de multe. Ai grijă ca activitățile să fie stabilite astfel încât să le poți îndeplini. Beneficiul acestui lucru este că îi oferă minții tale un scop pe care să se concentreze, uitând astfel de starea emoțională. Mai mult, implicarea în activități simple care îți plac și pe care le îndeplinești cu succes, te va ajuta să îți recapeți motivația și încrederea.

Câteva idei de activități pe care le poți încerca ar fi: practicarea unui hobby, planificarea carierei, colecționarea unor obiecte, plimbările, sportul preferat, explorara unui loc nou, crearea unor obiecte de artă, mersul la cumpărături, întâlnirea unor oameni noi, jocuri de societate, cumpărarea unor cadouri, un prânz cu un prieten, mersul la o petrecere etc.

Încearcă aceste lucruri și monitorizează-ți starea. Vezi dacă funcționează și pentru tine!

Daniela Dumulescu, psiholog la Centrul de Resurse pentru Adolescenți, Cluj-Napoca

 

Adolescenteen
Adolescenteen
Scopul platformei online este de a ajuta adolescentii cu informatii utile si de specialitate, facilita interactionarea in vederea obtinerii unor raspunsuri care sa ii ajute in rezolvarea diverselor probleme sau sustinere pentru a depasi situatii dificile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*