Link pagina copiat!
„Iubeste-te pe tine insuti!”
11 iulie 2016
Decalogul internetului – 10 lucruri pe care sa nu le faci online
13 iulie 2016

Daca iti doresti sa ai un animal de companie, insa singurul lucru la care te gandesti este ca va veti juca impreuna, vei rade de toate traznaile pe care le face si il vei invata sa faca tot felul de trucuri, e bine sa analizezi situatia si dintr-o alta perspectiva. Daca ai deja un animal de companie, de asemenea e bine sa stii care sunt lucrurile pe care le poti invata si ce poti face pentru ca prezenta lui in familie sa fie placuta pentru toata lumea. Iata ce lucruri te ajuta sa inveti un animal de companie, poate chiar fara sa iti dai seama:

Supravegherea: un prieten patruped are nevoie sa fie tinut sub atentie cand este afara, in preajma oamenilor sau altor animale, sau in locuri unde ar putea sa se raneasca (de exemplu, o alee de parc foarte aproape de sosea). Un animal de companie are nevoie de atentie din partea celorlalti o mare parte din timp, de aceea, e important ca in familie sa existe o comunicare buna pentru a putea trece supravegherea de la unul la altul, in functie de programul fiecaruia.

Rutina – un animal de companie are nevoi fundamentale care pot deveni o rutina zilnica. De exemplu, un caine trebuie sa fie hranit in fiecare zi la anumite ore si sa fie scos la plimbare dimineata si seara. De obicei, dimineata foarte devreme. Astfel, programul tau zilnic trebuie sa se adapteze unei fiinte care depinde de tine, ceea ce poate fi uneori obositor, sau se poate pune in calea altor planuri, insa acest lucru iti poate dezvolta abilitatile de a gasi solutii.

Sanatatea – si animalele se imbolnavesc, si, la fel ca in cazul oamenilor, o parte din boli pot fi prevenite cu ajutorul unor controale periodice. Sanatatea animalului de companie tine si de monitorizarea dietei, a stilului de viata (activ sau mai putin activ), hidratare corespunzatoare, asigurarea unor suplimente nutritive sau adaptarea alimentatiei in functie de nevoile patrupedului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*