Link pagina copiat!
Cum sa eviti oboseala ochilor daca stai mult la calculator
12 iunie 2016
Inteligenta emotionala … ce este si cum putem sa o dezvoltam?
17 iunie 2016

Un mediu inconjurator sanatos este esential pentru ca viata pe pamant sa fie posibila. Fiecare dintre noi contribuim cate putin la pastrarea mediului inconjurator, de aceea e bine sa stii care sunt lucrurile simple, dar de efect, pe care le poti face in fiecare zi pentru salvarea planetei.

1. Economiseste apa – fa dusuri de maxim 5 minute, in loc de baie in cada si nu lasa apa sa curga in timp ce te speli pe dinti. Sa opresti robinetul cand nu folosesti apa, fie ca speli vase sau fructe, ajuta la economisirea resurselor de apa potabila.

2. Opreste aparatele electrice cand nu le folosesti – scoate incarcatorul telefonului din priza dupa ce s-a incarcat bateria, la fel si laptopul. Daca n-ai mai aprins televizorul de cateva zile, sau urmeaza sa pleci de acasa, scoate electrocasnicele din prinza. Chiar si atunci cand sunt in stand-by, aparatele consuma curent electric.

3. Recicleaza tot ce poti – plastic, hartie, sticla, metal. Sorteaza atat acasa, cat si la scoala ceea ce arunci si identifica cele mai apropiate locuri unde poti depozita materialele pentru a fi reciclate.

4. Foloseste transportul in comun – Fie ca alegi sa mergi pe jos, cu bicicleta, cu autobuzul sau vorbesti cu parintii unui prieten apropiat sa te duca la scoala, incearca prin alegerile tale sa economisesti combustibilul pe care parintii il folosesc ducandu-te cu masina personala doar pe tine.

5. Nu arunca mancare – cumpara doar atat cat iti trebuie. Indeamna-ti si parintii sa nu faca risipa de alimente. Daca aruncati frecvent mancare pentru ca se strica, incercati sa cumparati mai putin decat de obicei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*