Link pagina copiat!
Metode prin care sa-ti dezvolti increderea in tine
29 aprilie 2015
15 lucruri pe care ar trebui sa le stie orice adolescent
3 mai 2015
hands-565603_640

Activităţile în afara şcolii pot fi recreative şi amuzante

Învăţarea se întâmplă cel mai bine şi rapid atunci când are loc precum o călătorie. O călătorie de explorare, descoperire. Fie că vrei să îmbunătăţeşti cunoştinţele tale într-o limbă străină sau să îţi îmbunătăţeşti performanţele la sport, e bine să îţi găşeşti propriile modalităţi de a călători pentru a cunoaşte.

Şcoala este, desigur, o cale, dar învăţarea are loc tot timpul şi se întâmplă în toate aspectele vieţii tale.
În cele ce urmează, îţi prezentăm câteva dintre activităţile plăcute, care te ajută să înveţi ceva în afara şcolii!

Activităţile extraşcolare se referă, de regulă, la acele activităţi cu rol complementar orelor clasice de predare şi învăţare, care au loc în clasă. Ele sunt organizate de către şcoli, în afara mediului şcolar şi de către alte instituţii (centre pentru copii şi adolescenţi, cluburi sportive, şcoli de muzică şi arte).

Aceste activităţi pot fi excursii şi vizite la muzee, cinematografe, teatre, operă, balet, pot fi vizite la instituţii publice sau la alte şcoli, activităţi artistice, de hobby, cluburi pe anumite teme şi echipe sportive, pot fi activităţi legate de protecţia mediului.

Excursiile şi taberele îţi dau ocazia să studiezi obiectele şi fenomenele în condiţii naturale sau acolo unde se păstrează anumite colecţii – locuri istorice, expoziţii, instituţii.
Dacă participi la aceste activităţi vei descoperi ce preferinţe ai, vei afla mai multe despre lucrurile care îţi trezesc interesul, te ajută la dezvoltarea personalităţii, îţi dau o stare de bine, îţi cresc performanţa şi rezultatele şcolare.

painting-fingernails-635261_640

Hobby-urile pot fi din cele mai diverse, încearcă tot felul de lucruri până descoperi ceva ce îţi place.

Pasiunile sau hobby-urile
De ce sunt importante pasiunile sau hobby-urile?
Sunt activităţi prin care înveţi, simţi plăcere, bucurie şi te motivează.

Hobby-urile sunt variate, poate fi vorba de muzică, pictură, machete, un sport, astronomie, fotografie, colecţionarea de obiecte şi multe altele.

Un hobby te ajută să înveţi lucruri noi într-un mod foarte plăcut, relaxant, te ajută să îţi dezvolţi creativitatea şi îndemânarea. Dacă îţi place să pictezi, înveţi tehnici noi, combini culori, schimbi tematica desenelor. La fel, în cazul altor hobby-uri, îţi dezvolţi diverse abilităţi precum spriritul de observaţie, coordonarea motorie, capacitatea de concentrare şi atenţia.

Hobby-ul este o activitate care are, de obicei, un rezultat concret.
De exemplu, dacă joci baschet, tenis sau practici alt sport, îţi modelezi trupul şi îţi îmbunătăţeşti tehnica. Dacă pictezi sau faci fotografii obţii imagini frumoase.
Nu în ultimul rând multe dintre hobby-uri sunt instrumente sociale – cunoşti oameni, îţi faci prieteni noi de la care poţi primi multe informaţii interesante.

business-world-463338_640

Voluntariatul este o activitate prin care îi ajuţi pe cei din jur, dar şi pe tine însuţi.

Ce activităţi de voluntariat ţi se potrivesc?

Citeşte mai jos în ce activităţi de voluntariat te poţi implica, în funcţie de ceea ce îţi doreşti. Chiar dacă unele ţi s-ar putea părea nepotrivite, recomandarea noastră e să încerci, aşa vei afla ce îţi place şi ce poţi învăţa din acestea!

1. Voluntar pentru mediu
Dacă vrei să protejezi mediul te poţi implica în activităţi de voluntariat ale caror cauze relaţionează cu mediul înconjurător.

2. Activităţi de mentorat
Dacă îţi place să fii în preajma copiilor poţi ajuta în mai multe feluri. Una din modalităţile prin care pot ajuta este să petreci timp alături de copii mai mici, care se pot confrunta cu probleme de citit, probleme de matematică sau alte subiecte pentru şcoală. Poţi petrece timp cu copiii şi prin jocuri prin care se relaxează şi pot învăţa lucruri noi.

3. Voluntariat în cartier
Aceste activităţi se referă la participarea pentru îndeplinirea anumitor nevoi din cartier şi asistarea oamenilor care trăiesc acolo. Un exemplu ar fi curăţenia de primăvară în jurul blocului sau în părculeţele dintre blocuri, dar şi alte activităţi pe care le poţi găsi la organizaţii care sunt active la tine în zonă.

4. Voluntariat pentru oamenii saraci
Activităţile de voluntariat pot avea şi mai mare impact pentru cei care aleg să susţină o cauză pentru cei săraci. Poţi începe activităţile de voluntariat la o organizaţie care îi ajută pe cei săraci şi poţi începe să te gândeşti la propriul tău proiect de voluntariat. Colectarea donaţiilor în alimente sau a donaţiilor în obiecte pot fi câteva idei de activităţi voluntare.

5. Voluntari creativi
Dacă ai un anumit talent îl poţi folosi pentru a dezvolta propriile idei despre proiecte de voluntariat. Dacă pictezi poţi dona desenele către spitale de copii sau către centre de plasament, sau te poţi folosi de talentul tău pentru a face câteva ore mai plăcute pentru copii, prin activităţi de desen sau sculptat.

Acestea sunt câteva exemple  generale  despre  activităţile  de voluntariat însă  fiecare organizaţie poate avea multe programe interesante, care nu sunt descrise mai sus.
Dacă doreşti să te implici în astfel de activităţi, noi îţi garantăm că vei avea de câştigat.
Pentru a afla mai multe informaţii, poţi consulta următoarele pagini:

http://www.imparte.ro/Voluntariat/Activitati-de-voluntariat
http://www.voluntar.ro/
http://www.provobis.ro/
http://www.salvaticopiii.ro/?id2=00040001#Fii voluntar !.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*