Link pagina copiat!
Ce filme interesante poti viziona vara asta – Partea a III-a
23 iulie 2015
Vacanta fara violenta – identificare si actiune
27 iulie 2015

best friends

Prietenii sunt importanţi în vieţile noastre. O relaţie de prietenie poate să dureze ani de zile şi pe măsură ce trece timpul, vei realiza alături de oamenii care ţi-au rămas aproape, faptul că prietenia este de nepreţuit. Ca să ai un bun prieten, trebuie la rândul tău să fii unul. Deci, care sunt caracteristicile unui prieten bun?

1. Fii de încredere fără să judeci
Învaţă să ierţi. Nimeni nu este perfect şi cu toţii reuşim să greşim la un moment dat faţă de prietenii noştri. Dacă ţii pică pe un prieten şi cu fiecare ocazie îi aduci aminte de greşelile pe care le-a făcut, acest lucru va afecta relaţia voastră pe termen lung. Dacă prietenului îi pare sincer rău pentru greşeala făcută, e cazul să treci peste moment.
Acceptă-ţi prietenii pentru ceea ce sunt. Cu toţii avem propriile trăsături de personalitate, unele mai bune altele mai puţin bune. Prietenii buni sunt aceia care ne pot accepta indiferent de calităţile sau defectele pe care le avem, pe care ne putem baza în situaţiile dificile, dar şi cu care putem împărtăşi bucurii

2. Spune adevărul chiar şi atunci când e dureros
Pe un prieten bun te poţi baza pentru o grămadă de lucruri. Acesta poate să rămână sincer cu tine şi în cele mai dificile momente. Îţi va spune când ţi-a rămas ceva între dinţi să nu te faci de râs când vrei să vorbeşti cu o fată sau un băiat drăguţ şi îţi va spune onest când crede că ceva e în neregulă cu tine sau te expui unor riscuri inutile. Un prieten bun vrea să aibă grijă de tine, fără să aşteapte ceva în schimb, ci doar pentru că este prieten.

3. Fii un susţinator constant în momentele dificile
Câteodată ne este greu să avem încredere în noi înşine şi ne face bine să avem pe cineva aproape care să ne aducă aminte că putem să facem faţă problemelor şi provocărilor, care să ne amintească ca s-a mai întâmplat să depăşim şi alte situaţii dificile şi care pur şi simplu să aibă încredere în noi, atunci când alţii nu fac lucrul acesta.

4. Respectă-ţi promisiunile
A-ţi tine o promisiune faţă de un prieten este nu doar un semn de respect faţă de el, ci şi o modalitate prin care îi demonstrezi că poate avea încredere în tine şi că se poate baza pe ceea ce spui. Fii loial şi nu schimba planurile în ultimul moment, chiar şi atunci când se iveşte ceva interesant de făcut. Sau dacă este posibil, asigură-te că îţi inviţi prietenul în noul plan, astfel încât să petreceţi timpul împreună, cum era stabilit iniţial.

5. Ascultă cu adevărat
Avem nevoie de oameni cu care să ne discutăm problemele, să împărtăşim emoţii şi temeri pe care le avem. Un prieten bun este un om care ştie să asculte în adevăratul sens al cuvântului, încercând să empatizeze cu ceea ce simţi.
Te simţi mai bine după ce vorbeşti cu un bun ascultător, de aceea tindem să ne ţinem aproape prietenii care ne pot asculta fără să ne judece, fără să facă glume răutăcioase pe baza a aceea ce am spus şi mai ales să ştie să ţină secretul, în cazul în care i-am rugat să facă acest lucru.
Nimic nu este mai descurajant într-o relaţie de prietenie decât să ştii că cineva în care ai avut încredere, ţi-a divulgat secretele

6. Ţine legătura de-a lungul timpului
De-a lungul timpului poate să devină dificil să păstrezi anumite relaţii de prietenie. Fie că unul din voi se mută, sau intraţi la licee sau facultăţi diferite, există şansa sa vă distantaţi. Poţi împiedica acest lucru dacă încerci să păstrezi legătura, chiar dacă nu vă mai vedeţi atât de des.
Suntem în timpurile în care comunicarea ne este la îndemână, indiferent de cât de mare este distanţa care ne separă. Tot ceea ce ai de făcut este să iei iniţiativa şi să faci primul pas. Lasă temerile deoparte (dacă nu are timp acum, dacă nu vrea să vorbim, dacă, dacă, dacă). Cea mai simplă metodă prin care să verifici dacă presupunerile tale sunt reale, este să încerci. Este posibil ca şi prietenul tău să aibă aceleaşi temeri.

Iată ce considerăm noi că este esenţial într-o relaţie de prietenie. Pentru voi, care sunt lucrurile pe care le apreciaţi cel mai mult la prietenii apropiaţi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*