Link pagina copiat!
Cum imi dau seama daca ma place?
23 noiembrie 2015
Care sunt beneficiile unei posturi corecte
26 noiembrie 2015

Popularitatea este o trăsătură dorită de cei mai mulți dintre tineri la școală sau în grupul de prieteni. Cei populari sunt întotdeauna recunoscuți ușor într-un grup, dar care sunt de fapt trăsăturile ce caracterizează o personă populară și de ce vor atât de mulți să dobândească acest statut?

Pentru cei mai mulți popularitea înseamnă acea persoană sociabilă care atrage atenția asupra sa. De cele mai multe ori cei din jur ascultă de părerea celui mai popular și chiar o solicită în multe cazuri. Să fii popular înseamnă să fii plăcut de cei din jur, iar opinia ta să aibă o influență mai mică sau mai mare asupra celorlați.

Cum obții popularitate

Cea mai simplă metodă să obții atenția celorlalți este să te pui în situații în care să socializezi. Spune-ți părerea, arată o atitudine prietenoasă și fă-i pe cei din jur să se simtă bine în prezența ta. Când e nevoie nu-ți fie teamă să-ți susții o părere sau să-ți aperi drepturile. Încrederea în sine și curajul de a spune ceea ce crezi în diverse situații, implicarea în activități îi vor face pe ceilalți să te remarce și să te aprecieze.

Ce nu înseamnă să fii popular

Să profiți de cei mai mici decât tine sau făcând glume răutcioase pe seama altora nu te face popular. Vei atrage atentia, însă într-o manieră negativă și nu vrei să fii recunoscut în școală drept persoana care nu știe să se comporte cu cei din jur și să fii evitat de cei mai mulți dintre colegi și prieteni. Acest tip de comportament este denumit bully-ing, iar persoanele care se folosesc de ceilalți pentru a inspira teamă au parte de o reputație deloc favorabilă.

Persoanele populare au suficientă încredere în sine cât să nu aibă nevoie să facă pe cineva să se simtă prost că să demonstreze că au putere sau influență în cercul lor. Mai mult, persoanele populare nu simt nevoia să fie răutăcioase, ci mai degrabă își oferă ajutorul și suportul celorlați tocmai pentru că sunt suficient de încrezători în ei înșiși și nu au nevoie să îi pună pe ceilalți într-o situație jenantă pentru a se simți ei bine. Să fii popular este și o caracteristică variabilă în funcție de părerea fiecăruia. Vă recomandăm să va definiți popularitea așa cum vreți, ținând cont că este important să va simțiți bine în pielea voastră, dar în același timp să îi respectați și pe cei din jurul vostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*