Link pagina copiat!
Imbunatateste increderea in propria persoana
10 mai 2016
Cum sa dai uitarii durerile menstruale
12 mai 2016

Le numim presentimente sau lucruri despre care simti ca se vor intampla, fara sa poti explica acest lucru. Cu totii le simtim la un moment dat. Sunt acele senzatii nevazute, insotite de semnale ale creierului, care te atentioneaza in legatura cu evenimentele care te preocupa. Mai exact, atunci cand inainte de teza simti nevoia de a repeta mai mult un subiect si apoi vezi ca tocmai acela se regaseste printre cerinte sau cand simti ca te vei intalni cu cineva pe care nu l-ai vazut de mult, fara sa stii exact cum si de ce.

Toate acestea fac parte din abilitatea numita intuitie, un dar pretios al instinctelor umane. Daca inveti sa o asculti din timp, intuitia se va dezvolta cu timpul si vei invata sa distingi in cadrul diverselor situatii intre emotii si deciziile luate rational.

Daca ar fi sa facem o comparatie cu o masina, intuitia ar fi pilotul automat al activitatii cerebrale. Este modul in care creierul, fara interventia noastra, analizeaza datele pe care le primeste – nivel de stres, de oboseala, de echilibru, de teama, de speranta etc. Mintea umana functioneaza uneori pe baza unor automatisme care face posibila jonglarea cu mai multe actiuni de-o data – poti vorbi la telefon fara sa te gandesti care este drumul spre casa, poti iesi din casa fara sa stii exact cand ai inchis usa sau poti sa-ti pui cartile pentru ziua urmatoare in rucsac fara sa stai sa le numeri. Asa este si cu intuitia. In momentul in care te gandesti la ceva, prima reactie a corpului are la baza intuitia.

Spre exemplu, atunci cand cunosti o persoana noua, stii imediat daca este o persoana care iti inspira incredere sau nu. Nu ai nevoie de foarte multe detalii, dar stii deja. Acesta este mesajul intuitiei. Faptele urmatoare dovedesc in timp daca ai avut sau nu dreptate. Insa de cele mai multe ori, intuitia iti este aliat.

Specialistii recomanda sa antrenam aceasta abilitate si sa luam in considerare semnalele pe care ni le ofera. Desi poate fi considerata subiectiva, intuitia este singura care are la baza tot spectrul emotiilor noastre, constiente sau inconstiente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*