Link pagina copiat!
Elevii de la Coregrafie din Cluj-Napoca au învățat tainele autocunoașterii
31 martie 2017
Campania despre alcool „Chiar și o dată e prea mult”, în școlile din Bacău
31 martie 2017

In aceasta zi de vineri vrem sa impartasim cu voi cateva dintre parerile despre alcool ale adolescentilor, culese in timpul sesiunilor de informare si prevenire pe care le-am derulat in scolile din municipiul Iasi, in ultima jumatate de an.

Ce cred cei mai multi adolescenti despre alcool? Iata:

  • Berea si vinul sunt alimente, pentru ca se folosesc la mancare.
  • Femeile se imbata mai usor decat barbatii, pentru ca nu au practica consumului sau pentru ca au imunitatea scazuta.
  • Consumul ocazional de alcool in adolescenta nu face rau. Daca bei o bere, nu se intampla nimic.
  • Mahmureala trece cu zeama de varza sau cu castraveti murati.
  • Un pahar de alcool inainte de masa este binevenit pentru ca ajuta la digestie.
  • Sunt medici care recomanda sa bei un pahar de vin sau de bere.

Prin prezenta noastra in scoli dorim sa demontam aceste idei eronate care intretin o normalitate a consumului de alcool si ascund consecinte extrem de grave asupra sanatatii adolescentilor.

Pana acum, peste 300 de elevi din scolile din Iasi au fost implicati de specialistii Centrului de Resurse pentru Adolescenti in activitati de prevenire a consumului de alcool. Iar in perioada urmatoare activitatile pe aceasta tema vor continua.

Si tineti minte: chiar si o data e prea mult! https://www.youtube.com/watch?v=1Iy2bMmj28c

 

Activitatea a fost desfăşurată în cadrul modelului Oportunităţi pentru Adolescenţi, implementat de Fundaţia “Alături de Voi” România în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi,  Direcţia de Asistenţă Comunitară Iaşi şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, cu sprijinul tehnic şi financiar al Reprezentanţei UNICEF în România. – See more at: https://www.adolescenteen.ro/prietenie-fara-granite/#sthash.hDRUl7gK.dpuf

Adolescenteen
Adolescenteen
Scopul platformei online este de a ajuta adolescentii cu informatii utile si de specialitate, facilita interactionarea in vederea obtinerii unor raspunsuri care sa ii ajute in rezolvarea diverselor probleme sau sustinere pentru a depasi situatii dificile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*