Link pagina copiat!
5 exercitii fizice simple pe care poti sa le faci acasa
27 noiembrie 2015
Cum sa ai grija de urechile tale fara sa renunti la casti
2 decembrie 2015

Relațiile din adolescență sunt pline de emoții intense. Ele pot fi emoții care îți dau fluturi in stomac sau care te fac să te simți ca și cum ți se rupe inima în bucăți. Când cauți reciprocitate în sentimente de afecțiune pe care le ai față de cineva special, dar te lovești de dezamăgire trebuie să îți reconsideri așteptările în ceea ce privește relațiile. Iată câteva lucruri care te vor ajuta să analizezi o relație de cuplu dintr-un punct de vedere al așteptărilor pe care poți să ți le setezi încă de la începutul relației.

O relație se construiește pe încredere reciprocă

E important ca cineva să aibă încredere în tine, să nu pună la îndoială ceea ce îi spui despre sentimentele tale, sau când îi spui unde ești și ce faci. În aceeași măsură este important pentru relația voastră ca și tu să ai încredere în ceea ce spune celălalt. Încrederea și respectul reciproc sunt două elemente esențiale într-un cuplu.

Gândește-te la ce oferi în relație, nu ce primești

O relație implică efort de ambele părți. Dacă din exterior o relație se vede ca fiind perfectă, trebuie să știi că acest lucru nu se poate obține fără efort. Nu te aștepta ca lucrurile să meargă de la sine, chiar dacă sentimentele voastre sunt puternice și țineți unul la altul este foarte important să vă implicați constant și să mențineți o comunicare relevantă chiar și atunci când nu sunteți de acord unul cu celălalt. Nu lăsa lucrurile să se întâmple pur și simplu, încearcă să găsești o rezolvare pentru o problemă și concentrează-te pe cum poți să-ți oferi ajutorul și susținerea, înainte să ceri pentru tine aceste lucruri.

E în regulă să nu fie tot timpul Wow

Când relația se află la început simți totul foarte intens, iar timpul petrecut alături de partener/ă îl simți ca fiind cele mai frumoase momente din viața ta. După ceva timp există toate șansele să scadă din intensitatea acestor trăiri. E o etapă normală în orice relație și nu înseamnă neapărat că nu mai ai sentimente pentru persoana respectivă, ci mai degrabă înseamnă că relația voastră a atins un nivel de stabilitate și maturizare din care au dispărut fluturașii de început. Înseamna că s-a format o legătură afectivă puternică și profundă, bazată pe faptul că vă cunoașteți mult mai bine unul pe celălalt decât la început.

Problemele nu vă despart

În orice relație apar probleme mai devreme sau mai târziu. Diferențele de opinie sunt inevitabile la un moment dat. Important este să conștientizezi că acest lucru nu se traduce într-o lipsă de sentimente și afecțiune. Modalitatea prin care voi alegeți să depășiți și să veniți cu o soluție pentru dificultățile pe care le întâmpinați dovedește spiritul vostru de echipă și în același timp dorința de a face lucrurile să meargă. Indiferența este mult mai nocivă decât furia într-o relație, de aceea este mai bine să aveți discuții în contradictoriu care să ducă la un rezultat pozitiv, decât să vă ignorați unul pe celălalt

Fiecare relație are propriile ei caracteristici în functie și de personalitatea voastră. Așteptările sunt cele care ne influențează destul de mult modul în care ne privim relațiile, de aceea e bine să evaluăm de la început ce vrem să se întâmple, ce nu vrem să se întâmple și ce înseamnă fiecare pentru evoluția relației.

Tu ce fel de așteptări ai de la partenerul/a ta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*