Link pagina copiat!
7 moduri istete prin care sa economisesti timp
21 mai 2016
Metode eficiente prin care sa te concentrezi mai bine
24 mai 2016

Ai vrea multe lucruri, dar parca nu esti sigur. Daca iti este familiara aceasta postura, este posibil sa suferi de o doza insemnata de nesiguranta. Urmarea este aceea ca simti nevoia de a impartasi cuiva dorintele tale si in functie de reactiile celor din jur, vei actiona sau nu in sensul indeplinirii lor.

Sa te consulti cu familia sau cu prietenii tai sunt actiuni firesti si intotdeauna este binevenita o opinie din afara. Insa de aici pana la a-ti modela comportamentul si dorintele in functie de ce vor ceilalti este o greseala care in timp, iti va rani personalitatea.

Suntem fiinte diferite, cu preferinte diferite si avem dreptul la propria opinie. Se poate intampla ca gandirea ta sa coincida cu a altei persoane, dar acest lucru este o intamplare, si nu un act mimetic.

Fii cu bagare de seama la usurinta cu care iti modifici opiniile – acest lucru le poate transmite prietenilor tai semnalul ca nu esti de incredere, ca esti un om cu doua fete sau ca esti ca o trestie in vant. Oamenii vor aprecia persoanele hotarate, cu coloana vertebrala care stiu sa lupte pentru ideile lor.

Mai mult, la baza oricarei decizii pe care o ai se va regasi setul tau de valori, cel care te ajuta sa ramai vertical si obiectiv. Orice opinie straina pe care o adopti pur si simplu va reflecta mintea altei persoane si va face referire la caracterul sau, nu al tau.

Primeste sfaturile, dar nu le imbratisa imediat. Familia sau prietenii vor dori mereu sa iti faca bine si iti vor oferi parerea lor chiar si atunci cand ea nu este solicitata. Asculta cu bunavointa ceea ce ei au de spus, insa nu te simti dator sa faci intocmai. Chiar daca opinia lor nu este gresita, faptul ca tu vrei sa actionezi in mod diferit, tine in totalitate de tine. Motivul este cat se poate de evident – consecintele le vei suporta singur/singura!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*