Link pagina copiat!
4 metode de a tine stresul sub control
16 septembrie 2015
De ce este important sa bei apa
18 septembrie 2015

A fost dovedit ştiinţific de nenumărate ori că, indiferent de vârsta pe care o ai, e bine să fii activ fizic. Practicarea sporturilor te ajută să rămâi în formă, te învaţă să-ţi organizezi timpul, te ajută să-ţi faci prieteni noi şi să creezi legături atât cu cei de vârsta ta cât şi cu adulţii.

Vom vorbi, pe rând, despre fiecare grup de beneficii în parte.

1. Beneficii pentru sănătate:
Participând la diverse activităţi sportive îţi îmbunătăţeşti starea de sănătate din mai multe puncte de vedere. Ca să fii un bun sportiv trebuie să ai grijă de tine. Acest lucru se traduce în faptul că ai mai multă grijă de ceea ceea ce mănânci, cât mănânci şi ai în general mai multă grijă de corpul tău pentru a atinge nivelul de performanţă dorit.

De asemenea, pe termen lung, eviţi o serie de boli cu care te-ai putea confrunta din cauza sedentarismului.

2. Beneficii pentru viața ta socială:
Sa faci sport înseamnă să creezi prietenii pe care nu ai fi avut cum să le dobândeşti altfel. Sportul aduce împreună oameni din şcoli diferite, cu o cultură diferită şi comunităţi diferite. De cele mai multe ori, prieteniile create pe terenul de sport se păstrează şi în afara acestuia.

Vei învăţa să apreciezi spiritul de echipă şi ce înseamnă să colaborezi cu ceilalţi pentru un beneficiu comun.

3. Beneficii la nivel de dezvoltare personală
Când eforturile tale se concretizează în rezultate recunoscute de comunitatea din care faci parte, sentimentul este unul de satisfacţie. Este o dovadă a faptului că munca ta este apreciată şi poţi să ai încredere în tine că ceea ce faci are o valoare importantă atât pentru tine cât şi pentru cei din jurul tău.

Pasiunea nu este ceva cu care te naşti, ci o dobândeşti pe măsură ce obţii un sentiment de mulţumire şi recunoaştere din partea celorlalţi pentru rezultatele tale. Este ceea ce te face să continui şi să depui efort constant pentru a obţine ce îţi doreşti.

Practicarea oricărui sport prespune depăşirea unor limite atât fizice cât şi psihologice. Sunt mai multe praguri pe care ţi le stabilești pentru a le depăşi şi fiecare nouă realizare şi scop atins te va face să te simţi și mai mulţumit de tine însuţi.

4. Beneficii pentru rezultatele de la şcoală

Există o neînţelegere frecventă, aceea că nu te poţi ocupa suficient de şcoală dacă practici sport. De fapt, practicarea unui sport poate avea un impact pozitiv asupra rezultatelor la şcoală. Cum?

Practicarea unui sport te învaţă să-ţi organizezi timpul mai eficient, astfel încât să îţi poţi face temele şi să fii la zi şi cu antrenamentele. Mai puţin timp petrecut lenevind şi mai multă organizare. Cheia este să găseşti o balanţă potrivită şi să le dedici amândura timpul necesar.

Găseşte sportul tău preferat şi practică-l ori de câte ori ai ocazia. Dacă nu ai găsit încă un sport preferat, asigură-te că nu sari peste orele de educaţie fizică. Acestea sunt foarte importante pentru dezvoltarea ta şi la rândul lor pot include fie şi doar parţial beneficiile prezenzate mai sus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*