Link pagina copiat!
Dreptul la fericire asa cum o definesti tu
14 octombrie 2015
Cum sa fii cea mai buna versiune a ta
16 octombrie 2015

E important să spui NU în anumite situații. Fie că este vorba despre ceva care te pune în pericol sau pur și simplu te pune într-o situație inconfortabilă pe care nu o dorești. Chiar dacă ceilalți spun că este normal să faci ce îți spun ei, păstrează-ți ferm atitudinea.

Cand cineva nu îți acordă prietenia decât cu condiții
Prietenii sunt importanți la orice vârstă. Împărtășesc cu noi bucurii și tristețe, entuziasm sau plictiseală, glume și păreri despre ceea ce se întâmplă cu noi și în jurul nostru.
Adolescența este perioada în care tindem să ascultăm mai mult de părerea prietenilor decât de cea a părinților. Prietenii ne înțeleg mai bine pentru că sunt mai aproape de aceleași experiențe pe le trăim.
Totuși, prietenii adevărați sunt cei alături de care ne distrăm și lângă care ne simțim bine, nu cei care pun condiții pentru prietenia lor. Dacă cineva îți cere să fumezi, să consumi alcool sau te pune într-o situație jenantă sau inconfortabilă pentru tine, cel mai probabil nu îți este un prieten adevărat.
Spune NU unor astfel de prieteni, care te pun în pericol pe tine și cei din jurul lor.

Când cineva îți grăbește limitele
În adolescență apar fiorii unui sentiment nou. Poate să-ți placă de un băiat sau o fată și să te gândești foarte mult la persoana respectivă. Poate îți faci curaji și îi spui acest lucru, sau poate chiar persoana respectivă ia inițiativa și îți propune să petreceți mai mult timp împreună. Dacă această persoană grăbește lucrurile mai mult decât îți dorești și împinge limitele într-o direcție pe care nu o dorești, e în regulă să spui NU. Ești în control asupra ta, asupra corpului și experiențelor tale.

Când cineva este răutăcios cu tine
Nu permite celoralți să se comporte urât cu tine. De la glume răutăcioase care te afectează, la comportament brutal și atitudine ostilă, le poți spune NU prin alegerile tale. Ignoră toate aceste răutăți din partea celorlalți, iar în cazul în care nu încetează și chiar devin mai supărătoare, spune unui adult în care ai încredere să te ajute să ieși din această situație.

Te poți gândi la o situație în care era nevoie să spui nu? Ne poți povesti experiența ta în secțiunea de comentarii de mai jos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*