Link pagina copiat!
Ce cred adolescentii din Iasi despre alcool
31 martie 2017
Mișcare și sport cu prietenii la Cluj-Napoca
31 martie 2017

Două dintre școlile municipiului Bacău au fost în luna martie 2017 beneficiarele Campaniei „Chiar și o dată e prea mult”: Școala Gimnazială „Mihai Drăgan” și Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”.

Elevii claselor de gimnaziu și de liceu au fost întrebați la ce se gândesc când aud pentru prima dată aceste cuvinte. Răspunsurile oferite au fost diverse, de la o explicație generală („a face un lucru rău pe care să îl regreți toată viața”) până la aspecte concrete („să intru în jocul on-line Balena albastră” sau „să consum substanțe interzise)”.


Cu ajutorul specialiștilor CRA, adolescenții au înțeles ce înseamnă consumul riscant de alcool, care sunt efectele consumului de alcool asupra sistemului nervos și abilităților de mișcare, vorbire, gândire, precum și riscurile consumului ocazional de alcool.

La finalul întâlnirilor, adolescenții au avut și ocazia de a experimenta în siguranță efectele consumului de alcool cu ajutorul ochelarilor simulatori pentru consumul de alcool și droguri. Cele câteva exerciții pe care le-au făcut purtând ochelarii simulatori, pe lângă faptul că au stârnit râsete pentru felul în care le era afectată mișcarea, i-au convins încă o dată cât de riscant este consumul unor astfel de substanțe.

Iuliana Dănilă

Adolescenteen
Adolescenteen
Scopul platformei online este de a ajuta adolescentii cu informatii utile si de specialitate, facilita interactionarea in vederea obtinerii unor raspunsuri care sa ii ajute in rezolvarea diverselor probleme sau sustinere pentru a depasi situatii dificile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*