Link pagina copiat!
Zece site-uri faine și utile pentru tine: dive in
27 iunie 2017
Adolescenții din Iași, în vizită la muzeu
27 iunie 2017

26 Iunie reprezintă Ziua Internațională împotriva Consumului și Traficului Ilicit de Droguri. În acest sens, Centrul de Resurse pentru Adolescenți Bacău a marcat această zi prin participarea la cea de-a treia ediție a evenimentului „Bacăul pedalează, dansează, colorează”, organizat de Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău, structură a Agenției Naționale Antidrog (ANA).

            La eveniment au participat instituții publice locale și organizații non-guvernamentale din  municipiul Bacău, care au transmis comunității locale mesaje anti-drog promovând un stil de viață sănătos. Pentru copiii și adolescenții aflați în zona de agrement a parcului au fost organizate, pe grupe de vârstă, concursuri de biciclete, role, trotinete, skateboard și desene pe asfalt. Recompensa participării la concurs, constând în diplome, fructe și obiecte de interes pentru copii a promovat de asemenea stilul de viață sănătos.

            Alături de aceste manifestări, mesajele pozitive au fost transmise și prin flashmob, dans, flyere și sesiuni de informare pentru părinți și copii, finalizate cu exercițiul practic de a „vedea” efectele consumului de alcool și de droguri cu ajutorul ochelarilor didactici simulatori.

            Suntem fericiți că împreună cu toți participanții la eveniment ne-am unit forțele pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la riscurile și consecințele nocive ale consumului și traficului de stupefiante.

 

Echipa Centrului de resurse pentru adolescenți din Bacău

              

Iuliana Dănilă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*