Link pagina copiat!
Cum îți cultivi empatia?
30 octombrie 2017
Recomandări utile pentru dezvoltarea empatiei
Recomandări utile pentru dezvoltarea empatiei
1 noiembrie 2017

Un început de săptămână plin de activitate, de informații și multe dezbateri. Așa a fost ziua de luni, 30 octombrie 2017 pentru specialiștii Centrului de Resurse pentru Adolescenți Bacău și pentru elevii claselor a XI-a Ap, a XI-a Ep și a IX-a C din cadrul Colegiului Tehnic „Anghel Saligny” Bacău.

            Împreună am discutat ce înseamnă bullying-ul, prin ce comportamente se manifestă, motivele pentru care agresorii adoptă acest comportament, care sunt efectele asupra celui agresat și un aspect foarte important – ce rol au și ce pot face adolescenții de azi pentru reducerea fenomenului: o atitudine pozitivă în raport cu victima, conștientizarea faptului că fiecare este valoros, descurajarea comportamentelor agresorilor prin reacțiile celor care sunt pe margine.

Ne-am bucurat să întâlnim adolescenți implicați și participativi, iar colaborarea cu ei a devenit mai plăcută și eficientă pentru faptul că au fost dispuși să împărtășească cu noi experiențele trăite în calitate fie de victimă, fie de agresor sau de spectator.

 

 Iuliana Dănilă – Centrul de resurse pentru adolescenți din Bacău

 

           

Adolescenteen
Adolescenteen
Scopul platformei online este de a ajuta adolescentii cu informatii utile si de specialitate, facilita interactionarea in vederea obtinerii unor raspunsuri care sa ii ajute in rezolvarea diverselor probleme sau sustinere pentru a depasi situatii dificile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*