Link pagina copiat!
CAMPANIE Ce este clamidioza și cum se poate trata
17 iulie 2017
Atelier despre relații în adolescență la Cluj-Napoca
18 iulie 2017

În  cea de-a cincea zi a  lunii lui ,,Cuptor”, adolescenții de la Centrul de resurse pentru adolescenți Bacău s-au asezat cuminți la masa de lucru, pentru a învăța să modeleze în lut. Lutul e destul de ”ascultător”. Cu toate astea, trebuie ca bucata (oarecum rigidă) să fie ba alintată, ușor mângâiată, ba trântită cu furie, sfâșiată meticulos cu buricele degetelor și ușor netezită.

Din mâinile lor au ieșit, pe rând, omuleți ciudați și animăluțe haioase. Orice început este greu, dar poate că acest timid început le va stârni unora plăcerea de a cunoaște mai multe despre minunatele taine ale modelajului și sculpturii și vor visa la lucruri mărețe și maiestuoase așa cum au făcut marii titani ai sculpturii românești (Constantin Brâncuși, Oscar Han, F. Stork) sau mondiale ( Auguste Rodin).

Modelarea bucății de humă e un lucru plăcut, incitant. Nu greșesc cu nimic dacă le amintesc copiilor de acești mari titani – care au  fost hărăziți cu har și, descoperiți fiind, au fost călăuziți  să devină ”mari” și ”nemuritori”.

Latinii spuneau: ”Experientia docet” – adică experiența te învață.  Latinul Vergiliu, în ”Georgicele”, spunea de asemenea: ”Labor omnia vincit improbus” – Munca staruitoare învinge totul. Așa că, încet, cu sârguință și sudoare, în curând vor putea realiza obiecte unice de care vor fi mândri!

Lina Martin, Centrul de resurse pentru adolescenți Bacău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*