Link pagina copiat!
7 lucruri pe care le faci de fapt cand te apuci de invatat
8 decembrie 2015
5 abilitati importante pe care poti sa le inveti fara profesor
10 decembrie 2015

Adolescența este perioada din viață când te raportezi mult la cei din jurul tău și ai tendința să compari tot timpul alegerile tale cu cele ale colegilor și prietenilor. Mulți din cei cu care îți petreci timpul îți povestesc despre relațiile lor, primul sărut, întâlniri și discuții pe care le au în cuplu. Nu e cazul să te îngrijorezi dacă nu ai avut nicio relație până acum, indiferent dacă ai 15, 17 sau chiar 20 de ani. Iată care sunt principalele motive:

1. Nu toată lumea găsește o persoană specială într-un anumit interval de timp
Nu există un tipar al relațiilor. Tu ești singura persoană care poate lua decizia privind momentul și persoana potrivită, indiferent de ceea ce spun prietenii tăi și apropiații tăi. A găsi persoana potrivită pentru o relație este asemănător cu a găsi o pietricică în formă de inimă într-un râu. Poți să găsești această piatră la 5 minute după ce ai început să cauți sau după 5 săptămâni. Niciuna dintre variante nu este greșită.

2. Oamenii au așteptări diferite de la ceea ce înseamnă o relație
Dacă prietenii tăi au început să formeze o relație de cuplu deja de ceva timp, poate fi și pentru că au așteptări diferite, față de ceea ce îți dorești tu. Pentru unii o relație poate dura nu mai mult de 1 lună, iar acest lucru este în regulă pentru ei. Pentru alții e important ca relația respectivă să aibă un început solid și stabil, cu o semnificație afectivă profundă.

Sunt persoane care preferă să aibă mai multe relații într-un interval scurt de timp, altele vor să aștepte persoana lângă care să se simtă bine pentru o perioadă mai mare de timp și preferă să nu ia o decizie grăbită.

3. A observa lucrurile din exterior te ajută să-ți formezi o părere solidă despre ceea ce îți dorești pentru tine
Când prietenii tăi formează cupluri e mai ușor să descoperi care sunt practicile bune și care sunt cele mai puțin bune. Cu siguranță vor fi și lucruri pe care le vei experimenta diferit, însă în aceeași măsură poți să fii mai pregătit prin experiențele celor din jurul tău.

4 Să fii selectiv e un lucru bun
A aștepta persoana potrivită înseamnă să fii selectiv și să nu fii deschis pentru o relație pe care nu ți-o dorești cu adevărat. Dacă cineva îți propune să formați un cuplu, dar tu nu îți dorești acest lucru poți spune nu, indiferent ce vârstă ai. E perfect normal să fii selectiv și să accepți alături de tine doar acea persoană pe care o consideri potrivită, chiar dacă acest lucru înseamnă să aștepți mai mult timp. A-ți asuma deciziile este o dovadă de maturitate care va fi apreciată de persoana alături de care vei alege să formezi un cuplu.

Nu te grăbi să ai o relație daca nu simți că ești pregăti/ă. Experiențele nefericite te pot afecta emoțional, apoi îți va fi mai greu să ai încredere în cineva și să o iei de la capăt.

Înainte să intri într-o relație, stabilește-ți care sunt prioritățile tale, ce îți dorești și ce nu. Acestea te vor ghida pe viitor să ajungi la acel model de relație pe care ți-l dorești pentru tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*