Link pagina copiat!
Cum sa te intelegi mai bine cu fratele sau sora ta
7 iunie 2016
Ai gresit si iti pare rau – cum refaci o relatie de prietenie
9 iunie 2016

Reputatia este un lucru definitoriu nu doar in adolescenta, ci pe tot parcursul vietii. Se construieste foarte greu si sunt de-ajuns cateva momente de neatentie pentru a o stirbi iremediabil. Importanta sa vine din faptul ca este un lucru public, ea reflecta opinia celorlalti despre munca pe care o faci, despre calitatile pe care le ai si implica un capital de incredere pe care cei din jur o au in tine.

Tocmai de aceea este bine sa manevrezi cu grija propria reputatie. Uneori un anumit context si un comportament gresite pot sa-ti aduca o pata de imagine care va fi foarte greu de sters. Acest lucru se intampla foarte des cand la mijloc se afla consumul de alcool.

Consumul de alcool este un rau cu doua fete – pe de-o parte iti strica sanatatea, iar, pe de alta parte, iti va strica reputatia.

Poate ca ai luat parte de multe ori la discutii in care cei din anturajul tau se laudau cu petrecerile la care au luat parte – ce muzica buna au ascultat, cat de mult au dansat, ce lucruri bune au mancat si, inevitabil, cat de mult au baut. Inainte sa iti dai ochii peste cap de admiratie si sa te gandesti cat de minunata pare aceasta isprava, aminteste-ti sa pui urmatoarele intrebari – cum s-au comportat persoanele in cauza la petrecerea respectiva si cum s-au simtit a doua zi.

Intre tineri, tendinta de a exagera in legatura cu experientele traite este foarte mare si de la distanta, lucrurile pot parea ca au o stralucire aparte. Insa doar de la distanta. O gura de alcool este intotdeauna urmata de alta si cu cat bei mai mult, cu atat devii mai putin tu insuti.

Dupa 3 pahare de bautura, dintr-o fata frumoasa si cochet imbracata, vei deveni doar o persoana fara echilibru, care abia se va mai tine pe picioare. Si nimic nu este mai putin atragator decat o fata care nu mai stie unde se afla si nu mai poate lega coerent cuvintele intre ele. Reputatia ta va avea de suferit si imaginea ta va avea tot timpul aceasta pata.

Alcoolul nu te face mai popular si nici nu iti va crea o aura speciala. Un baiat care vorbeste vrute si nevrute, prin aburii alcoolului, nu va reusi decat sa starneasca hohote de ras, in niciun caz nu va fi considerat simpatic de fetele din preajma.

Gandeste-te la toate aceste aspecte inainte sa desfaci sticla de bautura pentru a-ti turna in pahar. Sunt o multime de moduri in care te poti deconecta si simti bine, inclusiv la o petrecere, iar noi ti le vom prezenta in detaliu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*