Link pagina copiat!
Alcoolul si reputatia
8 iunie 2016
Cum sa te simti bine la o petrecere fara sa bei?
9 iunie 2016

O prietenie este construita pe baza unei relatii de incredere. Daca ai sentimente de vinovatie si vrei sa te revansezi fata de un/o prieten/a bun/a, urmareste recomandarile noastre, incepand cu scuzele sincere si vorbind despre cat de importanta este relatia voastra pentru tine. De multe ori este mai usor sa constientizezi ca ai gresit decat sa recunosti acest lucru persoanei cu care vrei sa te impaci, insa este un pas esential pentru a indrepta lucrurile. Iata ce poti face, pas cu pas:

Analizeaza situatia – care este exact motivul disputei si ce a deranjat cel mai mult pe cealalta persoana. E important sa iti ceri scuze, insa daca nu intelegi situatia suficient de clar, exista riscul sa adancesti si mai mult problema. Daca tu iti ceri scuze ca ai fost la o petrecere, cand ai promis ca o sa mergeti la film, dar adevarata problema este ca nu i-ai propus sa mergeti impreuna la petrecere, este posibil sa generezi un conflict mai mare decat te asteptai initial.

Ia initiativa – Nu te astepta ca oamenii sa iti citeasca gandurile sau sa faca lucrurile in locul tau. Daca tii la persoana respectiva, fa primul pas si vorbeste despre ce simti. Daca iti lipseste prietenia, timpul petrecut impreuna si glumele pe care doar voi le intelegeti, e important sa nu tii asta doar pentru tine. Nici macar cel mai bun prieten nu poate ghici daca nu ii spui.

Deschide o discutie sincera – propune o intalnire in care sa discutati fata in fata. E mai bine sa puteti discuta privindu-va, urmarind comportamentul non-verbal, nu emoticoane pe retele de socializare. Cere-ti scuze pentru greseli. E important ca persoana respectiva sa inteleaga ca regreti ceea ce s-a intamplat, iar scuzele nu sunt doar de forma. Ramai calm/a si asculta ce are de spus si cealalta persoana. Daca incepi sa iti aperi pozitia printr-o atitudine agresiva, conversatia voastra devine inutila. Scopul este sa ajungeti sa va impacati si sa puneti in valoare prietenia voastra, nu sa va revarsati problemele si sa dati vina dintr-o parte in alta.

Gaseste o modalitate prin care sa te revansezi – poate sa fie un gest mic, dar de impact. Fa-ti timp pentru o activitate pe care sa o faceti impreuna, ia-i apararea intr-o situatie de conflict sau ofera-i o bomboana de ciocolata cu un mesaj despre cat de importanta este pentru tine si de ce ti-e dor cel mai mult din relatia voastra. De multe ori, lucrurile marunte sunt cele conteaza cel mai mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*