Link pagina copiat!
Joburi de viitor și abilități cerute de angajatori
16 februarie 2017
Vine, vine primăvara!
24 februarie 2017

42 de elevi din cadrul Colegiului Tehnic de Electronică și Telecomunicații “Ghe. Mârzescu” din Iași s-au întâlnit la finalul săptămânii trecute cu o provocare: aceea de a participa la un concurs de tip adevărat sau fals, din sfera consumului de alcool, organizat de specialiștii Centrului de Resurse pentru Adolescenți din Iași.

Voi ce spuneți, este adevărat sau fals că vinul și berea sunt alimente?

Această întrebare a dat ceva “bătăi de cap” adolescenților, care au recunoscut că au crescut cu ideea că cele două sunt alimente. Doar sunt făcute din struguri, malț, orz, nu?

Fals! Deși au în compoziție ingredientele enumerate, cele două băuturi conțin alcool. În urma cercetărilor s-a ajuns la concluzia că alcoolul nu este transformat într-o substanță folositoare la nivel celular. Mai mult, s-a demonstrat că el poate fi foarte bine considerat un contraaliment, din cauza tulburărilor pe care le poate produce la nivelul stomacului, precum și prin influența negativă pe care o are asupra unor vitamine importante în apărarea organismului: vitaminele A, B1 și B2.

Mulțumim dnei Nicoleta Pașalău, consilier școlar și conducerii Colegiului Tehnic de Electronică și Telecomunicații “Ghe. Mârzescu” Iași pentru deschiderea față de activitățile extracurriculare.

Activitățile de informare în școli vor continua și în perioada următoare.

Joi, 23 februarie, specialiștii CRA Iași vor fi prezenți la Școala Gimnazială “Veronica Micle”, unde vor derula o activitate pe tema gestionării emoțiilor.

Activitatea a fost desfășurată în cadrul modelului Oportunități pentru Adolescenți, implementat de Fundația “Alături de Voi” România în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași, Direcția de Asistență Comunitară Iași și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Iași cu sprijinul tehnic și financiar al Reprezentanței UNICEF în România.

 

Adolescenteen
Adolescenteen
Scopul platformei online este de a ajuta adolescentii cu informatii utile si de specialitate, facilita interactionarea in vederea obtinerii unor raspunsuri care sa ii ajute in rezolvarea diverselor probleme sau sustinere pentru a depasi situatii dificile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*