Link pagina copiat!
Cum sa imi fac usor prieteni
6 aprilie 2015
Cum sa raman nefumator daca prietenii mei fumeaza
17 aprilie 2015

Vacanţa este aproape şi cu siguranţă vei avea suficient de mult timp la dispoziţie, cât să te odihneşti, să te distrezi după bunul plac şi să faci toate lucrurile pe care nu le poţi face în timpul şcolii

Dacă ai nevoie de mai multe idei de petrecere a timpului liber în această vacanţă, noi îţi propunem câteva idei distractive:

1. Organizează o ieşire cu prieteni pe care nu i-ai mai văzut demult

De-a lungul anilor îţi faci prieteni cu care nu reuşeşti să ţii legătura constant. Vacanţa de Paşte poate să fie un prilej bun să-i aduni pe toţi cei pe care nu i-ai mai văzut demult şi să petreceţi timp împreună. Cu siguranţă veţi avea lucuri de povestit, iar idei de activităţi împreună găseşti mai jos.

2. Găteşte împreună cu prieteniigarlic-272968_640

Cheamă-ţi prietenii la o sesiune de gătit. Nu trebuie să fie ceva foarte complicat şi puteţi să combinaţi o reţetă de mâncare cu un desert gustos, care să fie pe placul vostru. De preferat alegeţi o reţetă unde toată lumea să poata avea ceva de făcut, chiar dacă e vorba de tocat legume, pregătit un sos simplu sau facut poze si filmuleţe cu voi în bucătărie.

Foarte important! Cere acordul părinţilor tăi să folosiţi bucătăria şi faceţi curăţenie după ce aţi terminat cu gătitul.

3. Fă o plimbare cu bicicleta

Daca ai noroc de vreme frumoasă, o plimbare poate fi varianta perfectă să consumi nişte energie. Dacă nu ai bicicletă, poţi găsi câţiva prieteni disponibil pentru o plimbare, pe jos, în parc. În această perioadă natura este foarte frumosă cu multe flori şi verdeaţă.

4. Creează un filmuleţ din poze

Cu siguranţă ai strâns în calculator o grămadă de poze de-a lungul anilor. Fă o selecţie cu cele mai frumoase sau cele mai amuzante, iar la masa de Paşte surprinde-ţi familia cu un filmuleţ vesel. Poţi face un filmuleţ şi cu colegii din clasă, din anii trecuţi. Sigur se vor amuza să vadă cum s-au schimbat de-a lungul timpului.

Poti folosi YouTube Editor pentru crearea lui sau alte programe pe care le gaseşti pe net.

people-371230_6405. Pretinde că eşti turist în oraşul tău

Porneşte la o plimbare prin oraş şi încearcă să-l admiri din perspectiva unui străin. Fă câteva poze la clădiri cu arhitectură interesantă, vizitează un muzeu sau intră într-un magazin în care nu ai fost niciodată. Experienţa va fi cu siguranţă una interesantă dacă iei pe cineva cu tine şi încerci să-i explici ce ţi se pare interesant la o cladire sau o statuie, în diverse alte limbi străine (engleză, franceză, spaniolă etc.)

6. Fă o salată din fructe şi pune un prieten să recunoască fiecare fruct

Amestecă mai multe fructe exotice cu alte câteva cunoscute (migdale, avocado, kiwi, kaki, mere, mango etc.) şi vezi câte fructe poate recunoaşte cineva dupa gust. Poţi să adaugi în combinaţie şi câteva bucăţi de morcov, ridiche sau dovlecel şi distracţia va fi pe masură. Le găseşti pe toate într-un supermarket sau într-un magazin de legume-fructe.

7. Fă un maraton de filme clasice

S-au regizat o grămadă de filme bune de-a lungul anilor, câştigătoare de oscaruri şi alte premii importante. Caută o listă cu cele mai premiate filme dintr-o anumită perioadă şi data viitoare când cineva va face o referire la o capodoperă cinematografică, vei ştii exact la ce se referă.

8. Fă curăţenie în dulapul cu haine

Poate fi o idee bună să mai faci niste spaţiu în dulap. Ia toate hainele la rând şi vezi care sunt cele pe care nu le-ai mai purtat de mult timp sau care nu-ţi mai vin. Dă-le la o parte din şifonier şi donează-le cuiva de care ştii că are nevoie sau vinde-le pe un site care se ocupă cu asta. Tu vei avea un şifonier mai organizat şi mai mult loc pentru alte lucruri frumoase.

9. Găseşte pe net un proiect Do It Yourself şi încearcă să-l reproduci

Găseşti pe net diverse obiecte de decor, uşor de făcut, cu lucruri pe care le găseşti prin casă. Încearcă câteva dintre ele şi vei avea satisfacţia să admiri ceva conceput de tine. Poţi încerca un origami simplu din hârtie, o inimă în două culori sau o figurină simpatică dintr-un cleşte de rufe. Găseşti multe altele pe net.dancing-632740_640

10. Creează o coregrafie proprie pentru o melodie

Dacă îţi place să dansezi, poţi să experimentezi mişcările tale preferate pe o melodie dansabilă. Creează-ţi propria coregrafie şi exerseaz-o până o înveţi pe de rost. Convinge câţiva colegi să o repetaţi împreună şi poate aveţi ocazia să daţi o reprezentaţie la şcoală.

 

Voi cum vă petreceţi vacanţele?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*