Link pagina copiat!
Strategii de învățare cu cap
ÎNVAȚĂ CU CAP. Strategii de învățare cu cap
24 martie 2017
Ochiul mintii – Gândurile (II)
28 martie 2017

Este important să înțelegem și să antrenăm elementele de bază ale minții. Aceste elemente includ: gândurile, sentimentele, senzațiile, percepțiile, amintirile, convingerile, atitudinile, intențiile.

Faptul de a înțelege mintea altora oferă adolescenților un mod de a înțelege comportamentul și mediul social în care trăiesc. Abilitățile de mindsight permit adolescenților să “vadă” mintea altei persoane (mind=minte, sight=vedere). Când putem vedea mintea altei persoane, putem înțelege ce gândește și ce simte acea persoană și să răspundem cu ințelegere.

Experții descriu mindsight-ul drept noua știință a transformării personale. Mindsight-ul este capacitatea de a fi conștienți de noi înșine, de gândurile și emoțiile noastre, însă se referă și la capacitatea noastră de a ne focusa pe universul interior al altora.

Mindsight (ochiul minții) este capacitatea minții de a percepe experiența interioară a altei persoane, care ne permite să oferim răspunsuri pline de compasiune care reflectă înțelegerea și grija noastră față de persoana respectivă.

Ochiul minții include capacitatea de a fi prezent moment de moment, de a fi observator a ceea ce se întâmplă, de a accepta ceea ce se întamplă, precum și de  a urmări ceea ce se întâmplă în interiorul nostru, cu intenția  de a face schimbări.

Pentru a ne pune în pielea celuilalt este necesar să fim conștienți de propria noastră experință interioară. Acest lucru creează o imagine a minții celuilalt în interiorul minții noastre.

Cum puteți să vă dezvoltați aptitudini de mindsight?

Mai multe despre ochiul minții – mindsight:

Ramona Luiza Dîrlea, psiholog în cadrul Centrului de Resurse pentru Adolescenți din Bacău

Adolescenteen
Adolescenteen
Scopul platformei online este de a ajuta adolescentii cu informatii utile si de specialitate, facilita interactionarea in vederea obtinerii unor raspunsuri care sa ii ajute in rezolvarea diverselor probleme sau sustinere pentru a depasi situatii dificile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*