Link pagina copiat!
4 idei simple sa retii ceea ce inveti
28 august 2015
Cum sa asculti muzica preferata fara sa-ti pui in pericol auzul
31 august 2015

A inceput cel mai important eveniment cultural international al anului organizat de tara noastra – Festivalul George Enescu. Numai daca te gandesti ca festivalul va reuni in perioada 30 august-20 septembrie pe scenele Ateneului Roman si ale Salii Palatului aproape 2500 dintre cei mai mari artisti straini si aproximativ 500 de artisti romani de exceptie, iti poti da seama de anvergura acestui eveniment.

646x404

Dintre numele celebre care iau parte la editia 2015 a Festivalului George Enescu fac parte: Arcadi Volodos, violonista Anne-Sophie Mutter, dar și pianistii Fazıl Say, Murray Perahia, unul dintre cei mai apreciati pianisti la nivel international, Yfrem Bronfman, Andras Schiff, Pierre Laurent Aimard, precum si cunoscuta pianista Maria João Pires. Pe scena Salii Palatului vor urca si Renaud si Gautier Capuçon, precum si Dadvid Garrett . Pianista de origine georgiana Elisabeth Leonskaja va sustine doua concerte-eveniment: pe 6 septembrie, la Ateneul Roman și pe 10 septembrie, alaturi de Sankt Petersburg Philharmonic Orchestra, la Sala Palatului.

La festival vor lua parte si castigatorii concursului „George Enescu” : Alexandru Tomescu, Valery Sokolov, Stefan Tarara, Vlad Stanculeasa,  Agnes Baltsa si Elisabeta Leonskaja.
O premiera absoluta pentru Romania o va reprezenta opera „Wozzeck” de Alban Berg (varianta concertanta) in interpretarea Corului si Filarmonicii „George Enescu” dirijata de Leon Hussain, avand in distribuție mai multe nume sonore ale scenei lirice internaționale.

Noi iti recomandam sa nu ratezi acest eveniment, mai ales ca in cadrul Pieței Festivalului si a Bucurestiului Creativ vor avea loc o serie de evenimente conexe extrem de interesante – expozitii, tururi culturale si multe concerte.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*