Link pagina copiat!
Cum sa dai uitarii durerile menstruale
12 mai 2016
Cum sa-ti faci mai putine griji
14 mai 2016

Viata este un sir nesfarasit de decizii – cu ce te imbraci dimineata, ce tema alegi pentru referatul la biologie, ce culoare va avea bluza pe care ti-o vei cumpara, ce aroma sa aiba cupa de inghetata sau daca vei crede scuza prietenului/prietenei tale. De tine depind toate consecintele care deriva din aceste mici si nenumarate hotarari pe care le iei de-a lungul zilei.

Sunt persoane pentru care nu exista ezitare. Aleg usor, se decid repede si trec mai departe, fara remuscari. De partea cealalata, sunt oamenii care cantaresc cu grija orice hotarare, pierd ore in sir cantarind posibile scenarii si incercand sa aleaga “mai bine”. Adevarul este ca nu exista alegeri bune sau proaste, atata timp cat iti asumi orice va urma.

Notiunile de “bine” si “rau” pot fi cuantificate numai dupa ce o anumita decizie ajunge la un rezultat. In viata reala, insa, orice punct de rascruce duce intr-un nou punct de rascruce si tot asa. Decizie si indecizie, intr-un cerc de actiuni si consecinte.

Un vechi proverb spune ca “nu poti sa faci decat facand”. Astfel, nu vei afla niciodata daca o hotarare posibila ar fi putut avea un alt deznodamant. In orice moment te-ai afla, nu poti decat sa mergi inainte, sa alegi folosindu-ti logica si intuitia si sa fii pregatit pentru urmari.

Mai grav decat a alege este sa nu alegi si sa te eschivezi de la orice decizie, lasandu-ti soarta in mainile alora. Retragerea din fata balantei de alegeri este un semn de imaturitate si, pe termen lung, nu va face decat sa iti slabeasca increderea in tine.

Oamenii care nu se pot hotari nu se cunosc prea bine pe ei insisi. Sunt cei care se entuziasmeaza repede, dar care, la fel de repede, isi pierd interesul pentru orice. Acest tip de persoane nu vor putea avea solutii inovatoare, fiind mult prea indecise pentru a-si apara un punct de vedere.

Tocmai de aceea, incearca sa faci fata de fiecare data fiecarei mici hotarari cu care esti confruntat si da dovada de curaj cand vei vedea urmarile. Fiecare moment de acest gen te va face tot mai puternic/a si mai echilibrat/a.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*