Link pagina copiat!
Ce sunt scolile de vara si la ce ma ajuta?
22 iunie 2015
7 Moduri surprinzatoare prin care muzica ne influenteaza
24 iunie 2015

agrafe birou organizare

Pentru o bună organizare atât în lucrurile personale, în camera ta, cât și în obiectele școlare, în ce privește temele, manualele, caietele, nu este nevoie să faci un efort financiar prea mare. Există soluții simple și instrumente prin care poți păstra temele și proiectele pentru școală foarte bine organizate. Iată câteva pe care le poți lua în considerare:

Un planner electronic

Programul academic și social asedea se aglomerează tot mai mult. Un planner școlar combină calendarul cu o agendă de lucru. Unul bun are de obicei o varianta săptamânală, o coloană pentru fiecare zi și o listă cu orele de curs într-o parte. Dacă are și o prezentare lunară îți poate oferi o imagine mai largă asupra ceea ce ai de făcut în perioada următoare. De asemenea, poți propune familei tale să aveți un calendar de perete al casei unde să apară toate evenimentele importante marcate vizibil.

Un rucsac multi-compartimentat

Un rucsac robust cu multe compartimente și buzunare este foarte eficient atunci când vorbim de organizare. Încearcă să găsești unul cu două sau trei sectoare mari: unul pentru cărți, unul pentru caiete și unul pentru lucruri personale. Buzunarele cu fermoare sunt binevenite pentru accesoriile mici de școală.

Un ceas sau un cronometru

Având un mod de a ține evidența timpului și utilizarea alarmelor reprezintă cheia pentru o bună organizare. Folosirea cronometrului pentru a măsura activitățile este o metodă bună în vederea aproximării timpului  necesar unor anumite activități în viitor (desigur, majoritatea telefoanelor mobile au un cronometru și o alarmă încorporate.)

agrafe colorateDosare colorate și caiete pentru fiecare materie

Alegerea unei culori pentru fiecare materie sau proiect este o metodă rapidă și ieftină de organizare vizuală a lucrurilor. Nu este nevoie decât să te gândești ce culori crezi că s-ar potrivi mai bine fiecărei materii și să achiziționezi coperțile și dosarele în culorile alese. Dosarele sau coperțile de plastic sunt o alegere mai bună decât cele din carton, cele de plastic fiind mai rezistente în timp.

Buline și posti-it-uri colorate

Aceste mici instrumente colorate pot fi folosite în conexiune cu caietele de culori similare pentru o bună organizare la școală și acasă. Lipește buline colorate pe sertare ca sistem de codare a conținutului acestora. Ele pot fi, de asemenea, plasate pe manualele școlare pentru a-ți aminti cu ușurință lecția la care ai ajuns. Sau pot fi folosite pentru a prioritiza temele; de exemplu, culoarea roșie ar putea înseamnă „temă pentru mâine”, iar verde pentru “săptămâna viitoare”.

Pixuri colorate și evidențiatoare

Acestea sunt instrumente utile în organizarea informațiilor pentru proiecte și teme. În timpul studiului, alege o culoare anume pentru a sublinia ideile principale și altă culoare pentru a evidenția detaliile.markere colorate

Dosare de tip acordeon

Există mai multe variante de folosire pentru aceste dosare foarte practice. Îți poți aranja caietele in ele in rucsac, poți păstra hârtiile importante, încarcătoarele electronicelor și alte lucruri care îți încarcă spațiul camerei sau se fac nevăzute unele pe sub altele dându-ți bătăi de cap când le cauți și ești în întârziere.

Perforatoare, capsatoare și agrafe de hârtie

În esență este important să ai acces la instrumentele care țin hârtiile adunate și la locul lor. E ușor să pierzi fișele de la ore dacă nu sunt puse într-un dosar special sau să împăturești foile cu temele la mate, șifonându-le sau rupându-le dacă nu sunt bine păstrate.

Ai găsit și tu metode eficiente de organizare a  lucrurilor personale și a materialelor școlare pe care să le împărtășești cu noi? Te invităm să lași un comentariu în secțiunea de mai jos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*