Link pagina copiat!
Cum iti dai seama ca esti intr-o relatie toxica
27 aprilie 2016
5 semne ca esti o persoana stabila emotional
29 aprilie 2016

Daca iti vezi toti prietenii ca isi schimba rand pe rand statusul de Facebook si apar in relatii, iar pe tine nu pare sa te atinga nicio sageata de-a lui Cupidon, cea mai buna solutie este sa analizezi situatia cu mult sange rece. Inainte sa gasesti defecte celor din jur si sa te comporti ca o vulpe care nu ajunge la struguri, este mult mai intelept sa intelegi propriul comportament.

Specialistii nostri iti ofera cateva sugestii care sa te ajute sa iti dai seama de ce nu esti inca pregatit/a pentru o relatie.

  1. Nu stii ce vrei – Cu siguranta iti doresti langa tine o persoana care sa aiba anumite calitati, insa nici tu nu stii exact care sunt acelea. Te atrag diverse personalitati, insa nu te poti decide asupra uneia singure. Acest tip de comportament nu este unul potrivit in cazul in care vrei sa te apropii cu adevarat de cineva.
  2. Nu te comporti responsabil – Esti obisnuit/a sa delegi sarcinile care iti revin – ba te bizuiesti pe ajutorul unui coleg cu partea ta de referat, ba astepti de la parinti sa iti pregateasca bagajele pentru excursia de peste weekend. Modul acesta de a te purta se reflecta si in ceea ce priveste relatiile – intr-un cuplu, sarcinile se impart la doi. Astfel, trebuie sa fii capabil sa respecti o ora stabilita pentru o intalnire, sa poti lua bilete la film daca asa a ramas intelegerea sau sa iti ajuti partenerul/a cand ai promis acest lucru.
  3. Te plangi adesea – Cu totii avem zile bune sau zile proaste si este firesc sa fim emotivi cand nu ne ies planurile. Insa o persoana care se lamenteaza din orice fleac, nu va fi pe placul nimanui. Oamenii vesnic nemultumiti au adesea un comportament copilaros. Nu este de mirare ca oricat de mult te-ar placea cineva, vei fi trecut/a cu vederea si considerat/a insuficient de matur/a.
  4. Ti-e teama de angajament – Sa fii intr-o relatie aduce cu sine un angajament implicit. Este nevoie de sentimente ca lucrurile sa mearga de la sine. Iar daca simti ca te indragostesti usor, dar iti trece la fel de repede, poate ca nu esti inca in punctul in care poti face fata unei relatii.
  5. Te lasi prada iluziilor – Filmele romantice ti-au lasat idea unui anumit parcurs al relatiilor. In viata reala, lucrurile nu stau chiar asa. Daca te sperie impasul comunicational sau daca astepti solutii salvatoare in cazul unei neintelegeri, este bine sa stii ca scenariul este determinat si de actiunile tale. Fiecare relatie este o provocare, iar daca simti ca persoana de langa tine merita orice efort, vei trai cu siguranta o poveste frumoasa.
  6. Faci prea des comparatii – Sa te compari in permanenta cu cei din jur este un lucru pagubos, mai ales in cazul unei relatii. Niciun cuplu nu semana cu altul si nicio situatie exterioara nu trebuie sa o iei ca exemplu. Cei care alcatuiesc o pereche stiu cel mai bine care sunt punctele forte si punctele slabe ale legaturii lor si depinde doar de ei sa le rezolve pe acestea din urma.
  7. Nu traiesti in prezent – Poate ca ai incercat in trecut sa ai o relatie cu o persoana care te-a interesat si lucrurile nu au mers perfect. Sa te raportezi in permanenta la acel esec este o greseala. Da o sansa celui sau celei care iti place in momentul de fata si judeca lucrurile asa cum se petrec, fara a face proiectii negative. Doar intrand cu sufletul deschis intr-o relatie vei putea sa te bucuri din plin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*