Link pagina copiat!
5 piese din garderoba unui adolescent elegant
21 martie 2016
Cineva raspandeste zvonuri despre mine – ce pot sa fac?
23 martie 2016

A avea bune maniere inseamna sa ii faci pe cei din jurul tau sa se simta respectati si pretuiti. Pastrand o atitudine manierata fata de oricine, atat cat esti sub atentia unor persoane importante din viata ta, cat si atunci cand nu te observa nimeni, este o modalitate prin care cei din jur vor ajunge sa te placa mai mult. Iata cateva reguli de aur pe care e bine sa le tii minte in orice situatie:

  1. Nu vorbi tot timpul despre tine – nu reduce conversatiile cu ceilalti la un monolog despre ce ti s-a intamplat in ultima perioada, ce simti, pe unde ti-ai mai petrecut timpul s.a.m.d. Lasa-le celor din jur oportunitatea sa fie ascultati de tine pentru un dialog placut.
  2. Nu-i intrerupe pe ceilalti – e neplacut pentru cineva care vorbeste sa fie intrerupt non stop pentru ca tu simti ca ai ceva de spus. Asteapta pana in momentul in care persoana respectiva termina de vorbit, abia apoi continua cu ce voiai sa spui. Chiar si intr-o situatie in care va exprimati parerea in contradictoriu, cel mai bine este sa astepti terminarea frazei si abia apoi sa continui cu propriile argumente sau contraargumente, la ceea ce s-a spus deja.
  3. Fii atent la persoana cu care vorbesti – este important ca cei din jur sa se simta ascultati de tine. Fie ca e vorba de parinti, profesori sau prieteni, nu verifica telefonul din minut in minut, nu scrie mesaje si nu da ochii peste cap cand cineva vorbeste cu tine.
  4. Nu folosi cuvinte obscene – nu te ajuta la nimic sa folosesti cuvinte urate ca sa iti exprimi supararea. Ele nu tin loc de argumente si cu siguranta nu conving pe nimeni. De asemenea,  injuraturile nu te fac sa pari mai cool si cu siguranta sunt multi cei care nu se simt confortabil in preajma cuiva care vorbeste urat.
  5. Nu intarzia – este o lipsa de respect fata de persoana cu care urmeaza sa te intalnesti sa intarzii si daca intarzii sa depasesti mai mult de 15 minute. Incearca sa iti organizezi timpul in asa fel incat sa ajungi la orele stabilite, iar intalnirile sa nu inceapa cu o presiune inutila din cauza intarzierilor tale.
  6. Fa curatenie dupa tine – ca esti acasa, la scoala sau in vizita la prieteni, nu este nimeni obligat sa stranga lucruri dupa tine. Arunca intotdeauna mizeria la cos, strange hainele si pune-le la locul lor, spala vasele dupa ce le-ai folosit. Cei din jur cu siguranta vor aprecia aceste gesturi.
  7. Fii politicos cu toata lumea – ca vorbesti cu parintii, medicul de familie sau oamenii care se ocupa de curatenie in scoala foloseste intotdeauna un limbaj politicos. Invata sa-ti adaptezi discursul in functie de fiecare situatie in parte, insa retine ca este important sa respecti fiecare persoana in parte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*