Link pagina copiat!
Cum sa ai o stare de spirit excelenta zi dupa zi
14 aprilie 2016
7 lucruri care iti construiesc stima de sine
16 aprilie 2016

Sa fii tot mai bun, sa te autodepasesti, sa te desprinzi de drumurile batatorite – acestea sunt sfaturi pe care le vei auzi adesea. Si cine nu si-ar dori sa devina o versiune mai buna a sa si sa atinga usor succesul?

Obiceiurile bune sunt cele care, prin repetitie, te ajuta sa ai o conduita de folosire corecta a timpului. De cele mai multe ori, acestea fac diferenta intre rezultate normale si performanta. Ai observat ce se intampla atunci cand exersezi in fiecare zi un lucru – esti mult mai eficient si totul ti se pare tot mai simplu. Daca vrei sa stapanesti foarte bine o teorema si vei rezolva diverse probleme cu ea, pana la urma vei sti sa faci orice exercitiu dintr-un foc.

Acelasi lucru se intampla si cu obiceiurile care tin de capacitatea ta de a te antrena pentru succes.

  1. Concentreaza-te doar pe viitor – Este bine sa arunci un ochi si in trecut si sa inveti din greseli, dar ca sa progresezi, trebuie sa ai in permanenta “the big picture” ca motivatie. Cu alte cuvinte sa stii intotdeauna unde vrei sa ajungi si ce vrei sa faci cu viitorul tau.
  2. Studiul inainte de toate – Stim ca este greu sa refuzi sa mergi la petreceri si sa nu iesi cu prietenii in parc in zilele cu soare. Insa te poti bucura de toate acestea cu moderatie, fara sa pierzi de vedere scopul tau – acumularea de cunostinte si stapanirea cat mai buna a domeniilor care iti sunt de interes
  3. Cauta conversatii cu oameni care te stimuleaza – De cele mai multe ori, oamenii se limiteaza in conversatii la subiecte usoare si frivolitati de moment. Cauta compania celor cu care poti sa discuti lucruri interesante, care iti antreneaza imaginatia si gandirea. Cei carora le poti impartasi ideile tale sunt cei care vor avea observatii din care vei putea invata.
  4. Priveste banii ca pe un mijloc, nu ca pe un scop in sine – Pentru cei care reusesc in afaceri si cei care au idei inovatoare de business, banii sunt un instrument de progres, si nu scopul final. Intelegand devreme acest lucru vei putea gandi liber si vei putea evolua fara constrangeri.
  5. Tinteste catre o cariera de vis, nu catre un job care nu te reprezinta – In momentul in care te gandesti la viitorul tau, pune pe primul plan ce iti doresti din tot sufletul sa faci in fiecare zi, fara riscul de a te plictisi. Nu te amagi cu ganduri de genul “imi gasesc eu ceva” sau “o sa ma descurc” – scopul tau este sa faci ceva folositor si care sa iti dea sansa sa te afirmi.
  6. Modestia si moderatia trebuie sa iti fie companioni de cursa lunga – Toti oamenii care s-au remarcat profesional (vezi Steve Jobs, Bill Gates) au avut o imagine plina de decenta. Nu tinti niciodata opulenta, ci gandeste succesul ca pe un lucru de care sa te bucuri in fiecare zi, fara a face caz din asta.
  7. Accepta riscul ca pe o necunoscuta necesara – Fiecare descoperire mareata din istoria omenirii si fiecare lucru inovator au fost posibile luand in calcul o doza de risc. Cunosti probabil expresia “cine nu risca, nu castiga” – ea sintetizeaza un adevar si anume ca lucrurile deosebite se intampla in afara zonei de confort.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*