Link pagina copiat!
Cum sa pui capat unei relatii
20 mai 2016
Cat de usor de influentat esti?
23 mai 2016

Lipsa timpului afecteaza tot mai multi oameni si, probabil, nu iti este straina. Sa simti ca nu mai ai timp sa respiri sau sa faci activitatile care te relaxeaza sunt consecintele unei organizari defectuoase a programului.

Iti prezentam in continuare cateva trucuri care sa te faca sa castigi mai mult timp in fiecare zi:

  1. Regula celor 2 minute – daca o activitate care ti se cere pe loc poate fi rezolvata in 2 minute, rezolv-o imediat, in loc sa o amani. Evalueaza repede situatia si actioneaza. Vei salva mai mult timp si energie decat daca o planifici pentru mai tarziu. Unde mai pui ca mai trebuie sa mai tii minte faptul ca ai ceva de rezolvat.
  2. Daca vrei sa fii disciplinat, exerseaza – Cu alte cuvinte, ca sa rezolvi mai repede o problema de matematica, trebuie sa rezolvi multe exercitii similare inainte, zi de zi, fara exceptie. Astfel, vei crea un reflex si vei avea dexteritate.
  3. Lista lunga, bogatia omului – Nu te baza pe memorie cand vine vorba de lucruri de rezolvat. Noteaza-ti totul pe o lista si bifeaza din lucruri pe masura ce le termini. A vedea negru pe alb cat de operativ esti, iti va da avant.
  4. Prioritate insemana acum – Astfel, in momentul in care citesti o lectie, nu mai face nimic altceva. Tot ce faci intr-un anumit moment este prioritatea singulara – deci fara messenger, fara facebook, fara telefoane sau muzica in fundal. Da-i creierului sansa sa se achite de sarcina cat mai serios.
  5. Tine castile in urechi – Daca in drum spre scoala sau in recreatii vrei sa stai departe de orice distractii ca sa poti repeta in voie pentru lucrarea de control, tine castile pe urechi. Fara muzica, bineinteles, dar vei descuraja orice intentie de intrerupere.
  6. Acoda note activitatilor – Exact ca si la baremul de notare al unui examen, da cele mai multe puncte celei mai importante activitati, si acorda cel mai mic numar de puncte pentru sarcina cea mai putin urgenta. In acest fel nu risti sa ajungi in situatii limita.
  7. Refuza, sterge, ignora – In sensul ca nu trebuie sa amani lucrurile importante pentru tine doar pentru ca o persoana din anturaj iti cere sa faci altfel. Sentimentul tau de frustrare va depasi orice multumire superficiala, si in loc sa te consideri o persoana rea pentru ca refuzi, gandeste-te ca fiecare om are control asupra propriei vieti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*