Link pagina copiat!
Cum faci diferenaa intre o stare proasta si depresie
14 decembrie 2015
10 carti pe care sa le citesti in adolescenta
16 decembrie 2015

De-a lungul timpului învățăm diverse lucruri despre corpul nostru, lucruri pe care obișnuiesc să ni le spună prietenii, părinții sau chiar profesorii. Însă nu toate dintre aceste lucru sunt și reale. Iată 7 dintre ele pe care le considerai adevărate, dar de fapt nu sunt.

1. Dacă nu te îmbraci gros, răcești
Gripa și răceala sunt provocate de viruși, nu de temperaturi scăzute. Chiar dacă aceștia se răspândesc mai repede în sezonul rece, ai mai multe șanse să iei o răceală undeva înăuntru decât afară la aer. Dacă ești activ și petreci mai mult timp afară, poți chiar să îți imbunătățești sistemul imunitar.

2. Nu înota imediat după ce ai mâncat
Sunt mulți cei care spun că trebuie să aștepți 30 de minute după ce ai mâncat, până să intri în apă. Ai nevoie de câteva ore până ca stomacul să digere complet o masă, însă digestia nu prespune un efort atât de mare cât să te împiedice să te miști în apă. E în regulă dacă înoți și imediat după ce ai mâncat.

3. Sângele este albastru până este oxigenat
Sângele este tot timpul roșu. Motivul pentru care venele noastre se văd albastre este pentru că pielea filtrează lumina într-un fel diferit, iar ceea ce percem noi este culoarea albastră, chiar dacă ele sunt roșii, de fapt.

4. Guma înghițită stă în stomac 7 ani
Copiilor li se spune că o gumă înghițită rămâne lipită de stomac foarte mult timp. Probabil pentru că adulții nu își doresc ca guma să fie înghițită din greșeală în timpul somnului, sau în timpul orelor. Chiar dacă guma nu poate fi digerată de stomac, la fel ca un aliment, aceasta este eliminată odată cu resturile alimentare, fără să rămână lipită de stomac.

5. Dacă razi părul cu lama crește mai repede
Fals. Simplu fapt că are o creștere uniformă și este mai rigid la atingere din cauza tăieturii lamei, a te rade cu lama nu face părul să crească mai repede, mai mult sau mai puternic.

6. Este periculos să trezești un somnambul
Există mitul conform căruia a trezi un somnambul îi poate afecta creierul pe termen lung sau îi poți provoca un atac de cord. Fals. E bine să trezești pe cineva care s-a ridicat din pat și se plimbă prin casă, din motive de siguranță pentru acesta. Există pericolul să cadă pe scări sau să se împiedice de diverse obiecte și să se lovească.

7. Dacă stai prea aproape de televizor îți distrugi vederea
Există mitul conform căruia dacă stai aproape de televizor, unde lumina este puternică, pe termen lung îți poate afecta vederea. Este de cele mai multe ori doar o metodă prin care părinții încearcă să își țină copii mai mult timp departe de televizor, însă este doar un mit.

Dacă mai știți și alte mituri ne puteți scrie despre ele în comentarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*