Link pagina copiat!
Ce trebuie sa stii despre mancatul excesiv pe baza emotionala
6 decembrie 2015
Am 16 ani si nu am avut nicio relatie, e normal?
9 decembrie 2015

Procrastinarea este atunci când amâni să faci ceva, ocupându-te de o serie de alte lucruri nu la fel de urgente, dar care îți mănâncă timp împiedicându-te să faci ceea ce ți-ai propus inițial. De exemplu, iată care sunt cele mai frecvente 7 lucruri pe care le faci de fapt, când te apuci de învățat.

1. Curățenie în cameră și pe birou

De cele mai multe ori fix înainte să te apuci de învățat îți dai seama că nu ai ordine în cameră și nu te poți concentra. Nevoia de curățenie se extinde de la birou la întreaga cameră și chiar curățenie pe desktop sau în diverse foldere din calculator. De cele mai multe ori îți ocupă mult timp și când vine vremea să te apuci de treabă îți dai seama că ți s-a făcut foame.

2. Mănânci

Nu te poți concentra pe stomacul gol, însă de cele multe ori foamea te apucă fix înainte să te apuci de învățat, chiar dacă ai mâncat cu o oră înainte. Dacă nu ți-e foame, ți se face poftă de ceva dulce sau vrei să-ți faci un fresh.

3. Vorbești cu prietenii

Când vrei să te apuci de învățat îți aduci aminte că nu ai mai vorbit de mult cu o anumită persoană, sau întrebi un coleg despre o temă și ajungeți să vă întindenți la vorbă pe subiecte fără nicio legătură cu temele voastre.

4 Verifici notificările noi de pe Facebook

Nu te poți abține să nu verfici ce se întâmplă nou pe Facebook. Te oprești din învățat la fiecare notificare nouă și de cele mai multe ori dai scroll și uiți că de fapt voiai să faci cu totul altceva.

5 Stai pe telefon

Trimiți mesaje, îți aduci aminte de un joc pe care nu l-ai mai jucat de mult timp, te uiți la poze sau îți pregătești noua poză de profil. Cu cât stai mai mult pe telefon, cu atât amâni mai mult momentul în care te apuci efectiv de învățat.

6 Îți pregătești ținuta pentru a doua zi

Îți aduci aminte că nu ai hainele călcate sau aranjate pe scaun pentru a le îmbrăca în următoarea zi, așa că începi să scotocești șifonierul după haine, verifici vremea pentru următoarele zile și se mai duce vreo jumătate de oră din timpul alocat învățatului.

7 Îți aduci aminte de o melodie preferată

Încercând să te concentrezi, îți aduci aminte brusc de o melodie preferată. O cauți pe YouTube, apoi găsești altă melodie frumoasă, apoi alta, apoi găsești un filmuleț amuzant și vrei să vezi încă unul și tot așa se mai scurge niste timp prețios.

Iată doar o parte din lucrurile pe care le faci și care îți mănâncă foarte timp fără să-ți dai seama, făcându-te ineficient. Cel mai bine este să conștientizezi când faci aceste lucruri și să înveți să-ți spui NU. Fă tot posibilul să te ții departe de lucrurile care îți distrag atenția și de fiecare dată când te abați de la ceea ce ți-ai propus, să conștientizezi și să îți restabilești focalizarea pe ceea ce ai nevoie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*