Link pagina copiat!
10 carti pe care sa le citesti in adolescenta
16 decembrie 2015
Cum te afecteaza lipsa de somn
19 decembrie 2015

Când intri într-o relație e normal să vezi totul în roz și să ți se parăe ca toate merg bine, însă de multe ori sentimentele pe care le avem pentru cineva ne împiedică să vedem clar dacă legătura respectă 7 principii importante într-o relație.

Respect reciproc – Atunci când cealaltă persoană îți înțelege valorile și le respectă, nu le încalcă și nu încearcă să le schimbe în funcție de propriile preferințe.

Încredere – E în regulă ca într-o relație să existe din când în cand gelozie, este un sentiment normal. Însă felul în care o persoană reacționează la gelozie și care sunt lucrurile care declanșează acest sentiment, spune multe despre încrederea pe care o are în tine și în propria persoană.
Sinceritatea – În strânsă legătură cu încrederea, sinceritatea este o valoare care ne ajută să ne simțim bine în prezența celeilalte persoane. Pe baza încrederii construim o relație pe care să o simțim stabilă. Dacă cineva o persoană ne spune că se duce acasă, apoi o vedem la film în compania unor prieteni, cu siguranță că se pierde această calitate în relație.

Sprijin – Într-un moment dificil, rolul unui partener este să te susțină, să te ajute să faci față problemelor prin încurajări. La rândul tău poți oferi, sprijin când e nevoie de tine. De asemenea, văa puteți bucura împreună de toate momentele frumoase pe care le experimentează unul din voi (absolvire, note mari, aniversări etc.)

Egalitate – Simțul egalității este ceea ce face o relație să fie echilibrată. Petreci la fel de mult timp cu prietenii lui/ei pe cât o face cealaltă persoană? Nu trebuie să ții o contabilitate pe caiețel cu toate lucrurile pe care le faceți unul pentru celălalt, însă nu transforma relația într-o luptă pentru cine are mai multă putere și influență în relație.

Dezvoltare personală separată – Fiecare persoană e unică în felul ei, de aceea e important să vă păstrați identitatea cu tot ce înseamnă prieteni, hobby-uri, pasiuni și activități preferate. De asemenea, e perfect în regulă să dezvolti noi talente sau interese, să-ți faci prieteni și să mergi înainte cu obiectivele pe care ți le propui. Într-o relație sănătoasă e important să-ți păstrezi individualitatea.

Comunicare bună – Încearcă de la început să faci în așa fel încât să eliminați neînțelegerile cauzate de interpretări diferite, așteptări diferite sau confuzii legate de ceea ce s-a spus într-o discuție. Spune de fiecare dată când te deranjează ceva și încearcă să găsești o soluție. Nu aștepta până lucrurile devin tensionate pentru a începe o discuție.

Iată care sunt lucrurile pe care să le ai în vedere în relația ta, sau în relațiile pe care le vei avea. Dacă te gândești și la alte principii pe care e bine să le avem într-o relație sănătoasă, ne poți spune despre ele în secțiunea de comentarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*