Link pagina copiat!
6 exercitii de autocunoastere si dezvoltare personala
26 iunie 2015
Job-ul de vara – o altfel de vacanta
29 iunie 2015

couple

Văzute din exterior, cele mai multe relaţii arată ca în filme: întâlniri romantice, ţinut de mână, împărţit aceeaşi farfurie cu mâncare, poze de cuplu şi aşa mai departe. Totuşi relaţiile nu sunt ca în filme şi e bine să ştim că idealul de relaţie perfectă este modelat altfel în realitate, în funcţie de fiecare cuplu.

Principalele mituri pe care cei mai mulţi le văd ca fiind obligatorii într-o relaţie, fără să fie în totalitate reale au fost explicate în rândurile următoare.

1. O relaţie bună înseamnă să meargă totul bine de la sine

Fals. Orice relaţie sănătoasă şi fericită, presupune efort de întreţinere constant din partea ambilor parteneri. O relaţie frumoasă e ca o grădină. Poate să îţi ofere cele mai frumoase fructe şi flori, dar pentru acest lucru trebuie să investeşti timp şi atenţie pentru celălalt. Când se iveşte o problemă, încerci să o rezolvi, fară să laşi lucrurile să devină din ce în ce mai dificil de soluţionat.

2. Dacă mă iubeşte cu adevărat ştie ce mă deranjează fără să-i spun

Fals. Nimeni nu are capacitatea să ne citească gândurile. Dacă suntem supăraţi, trişti sau ne deranjează ceva la partener, trebuie să îi spunem problema, ca să poată să ştie ce se întâmplă. Dacă ţie îţi place îngheţata cu ciocolată, iar prietenul ţi-a adus cu vanilie, iar tu te superi dar nu îi spui de ce, data viitoare probabil o sa primeşti tot îngheţată de vanilie.

O relaţie sănătoasă nu se bazează pe intuiţie, ce gândeşte sau ce simte celălalt, aşa cum se întâmplă în filmele romantice şi poveşti, ci se bazează pe comunicare constantă.

3. Gelozia e semn că te iubeşte

Parţial adevărat. Într-o anumită măsura, gelozia poate să fie un semn că ţine la tine mai mult decât la ceilalţi. Pe de altă parte, gelozia poate să fie un semn de lipsă de încredere în sine şi în relaţie. Când eşti sigur şi încrezător în tine însuţi, n-o să-ţi fie teamă că partenerul te poate părăsi pentru altcineva.

Astfel că, analizează cu atenţie acest sentiment şi cum se manifestă şi nu scuza excesele de gelozie ca fiind forme de iubire.

4. Certurile distrug o relaţie

Parţial adevărat. Certurile pot distruge o relaţie, dacă sunt lăsate nerezolvate. Când lăsaţi problemele nerezolvate, se acumulează furie şi fustrare, iar acest lucru poate duce la destrămarea relaţiei. Certurile pot fi şi benefice, pentru că readuc relaţia într-un punct în care să va puneţi de acord cu anumite lucruri pe care cel puţin unul dintre voi le consideră importante.

5. Dacă mă iubeşte trebuie să stea tot timpul cu mine

Fals. Orice persoană are nevoie de spaţiu şi timp pe care să îl petreacă singur sau în compania unor prieteni. O relaţie frumoasă nu înseamnă să aveţi nevoie să staţi tot timpul unul lângă celălalt, ţinându-vă fericiţi de mână. După prima etapă a relaţiei, când probabil veţi petrece mai mult timp împreună, e perfect în regulă să petreceţi timp şi cu familia, prieteni sau interese personale, necomune cu ale partenerului. Acest lucru nu înseamnă că vă iubiţi mai puţin, ci că aveţi încredere unul în celălalt să vă ocupaţi şi de altceva.

6. Nu avem nevoie decât de iubire

Fals. O relaţie frumoasă implică respect, comunicare, câteva interese comune şi o viziune şi aşteptări comune pentru viitor. Când vorbim de relaţii de lungă durată dacă planurile de viitor nu sunt în aceeaşi direcţie este de înţeles că nici relaţia nu va avea prea multe şanse de supravieţuire.

Bineînţeles, ţine întotdeauna de voi dacă vă doriţi să continuaţi relaţia şi sub ce termeni.

Cât a durat cea mai lungă relaţie a voastră de până acum? Care a fost elementul cheie care v-a ținut împreună atâta timp?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*