Acum că se apropie şcoala poţi să începi să te pregăteşti cu toate dispozitivele pe care le ai la îndemână. Începe în forţă anul şcolar cu aplicaţii care să te ajute să te organizezi mai bine, să înveţi lucruri noi şi să rămâi la curent cu ceea ce se întâmplă în aria studiului, dincolo de sala ta de clasă. Găseşte în lista de mai jos aplicaţiile preferate şi foloseşte-le cu spor!
1. Studious (Android) – te ajută să-ţi organizezi notiţele, îţi aduce aminte care sunt termenele limită pentru temele de predat şi îţi dă telefonul pe silent în timpul orelor. În felul ăsta vei păstra notiţele şi listele cu lucruri de făcut într-un mod mai organizat şi vei evita un moment jenant în care telefonul tău sună în timpul orei.
2. Pocket (Android sau iOS) – cand ai de făcut muncă de cercetare sau găseşti mai multe articole pe net, pe care nu ai timp să le citeşti, poţi să le salvezi într-o aplicaţie şi să le citeşti când ai timp, chiar şi când rămâi fără net. Sau le poţi salva pe telefon să le citeşti mai târziu pe calculator. Articole online, imagini, video-uri le poţi salva apăsând share apoi selectând pocket.
3. My homework (iOS)- o aplicaţie care te ajută să organizezi temele. Notiţele se colorează automat când se apropie termenul limită de predere sau efectuare pe care l-ai setat. De asemenea, aplicaţia se poate sincroniza şi pe desktop.
4. Wikipanion (iOS) – Wikipedia este una dintre cele mai utile resurse cand e vorba să afli şi să înţelegi pe scurt cam orice fel de informaţii. De la capitale de ţări până la denumirea în latină a urşilor panda. Aplicaţia te ajută să parcurgi mai simplu informaţia din site-ul Wikipedia.
5. Duolingo (Android sau iOS) – Aplicaţia care te ajută să înveţi o limbă străină într-o formă distractivă, uşor de parcurs. Progresul din fiecare lecţie este marcat printr-un simbol. Poţi folosi aplicaţia pentru următoarele limbi: Franceză, Engleză, Germană, Portugheză, Suedeză, Spaniolă, Italiană, Irlandeză, Daneză, Olandeză.
6. Google drive (Android sau iOS) – Poţi să stochezi fişiere, să urci documente (.doc .pdf .ppt .xls) pe care le vizualizezi şi pe telefon şi pe calculator, logându-te cu acelaşi cont. Cu aplicaţii conexe de tipul Google docs, Google sheets, Google slides ai posibilitatea să şi editezi documentele.
Mult spor în noul an şcolar!