Link pagina copiat!
Cum facem un bagaj rapid si simplu pentru vacanta de vara?
2 iulie 2015
Ce filme interesante poti viziona in vacanta de vara?
6 iulie 2015

friends-775356_640

Prietenii cu care ne petrecem cel mai mult timp sunt ca o gașcă de super-eroi. Fiecare pare să aibă rolul său și ne ajutăm împreună să creștem, să evoluăm, să depășim momentele dificile și în același timp să ne distrăm. Tocmai de aceea am creat o listă cu cele mai importante 5 tipologii de prietenii pe care ne place să-i avem pe lângă noi.

Cineva mai mare decat tine, pe care să admiri
Indiferent de vârsta pe care o ai, întotdeauna e bine să ai un prieten de la care să poți învăța diverse lucruri noi sau care să te poată sfătui atunci când ai nevoie cu un sfat, o părere sau o idee bună.

Un prieten pe care să îl stimezi pentru reușitele pe care le-a obținut și care să poată fi un motivator pentru tine, să obții ceea ce îți dorești de la viitor.

Prietenul care stă aproape de tine
Este acel om cu care poți să te întorci acasă când ieși în oraș, care poate să iasă cu tine la jogging sau la plimbare în cel mai apropiat parc de voi. Proximitatea poate fi de mare ajutor într-o relație de prietenie atâta timp cand distanța nu este singurul lucru în comun pe care îl aveți.

Un prieten care nu e apropiat de gașca ta
Nivelul de intimitate este cu totul altul când vine vorba să povestești ceva unui prieten care nu face parte din gașca ta de zi cu zi. Câteodată îți face bine să împărtășești diverse aspirații sau temeri pe care le ai știind ca nu vor fi analizate și discutate cu tot grupul de prieteni. De asemenea, când ai nevoie de o viziune obiectivă, vei avea nevoie cu siguranță de cineva din exteriorul grupului, care să poată să vadă lucrurile dintr-o cu totul altă perspectivă decât cea pe care o are gașca voastră.

Prietenul comic optimist
Cel care trece prin orice problemă cu zâmbetul pe buze și o atitudine optimistă. Nu este râsul cel mai bun medicament? Un astfel de prieten este întotdeauna căutat de orice gașca. Poate câteodată exagerează cu glumele, însă de cele mai multe ori face asta cu intenții bune.

Prieteni care sunt dureros de sinceri cu tine
Un prieten apropiat, în care ai încredere este acela pregătit să-ți spună adevărul chiar și atunci când toți ceilalți încearcă să te protejeze. Fie că este vorba de o haină care nu-ți vine deloc bine deși ție îți place foarte mult, fie că nu ai deloc talent la cântat deși îți dorești foarte mult să ajungi pe o scenă internațională, uneori e bine să ai pe cineva care să îți spună verde-n față ce crede. Chiar dacă, aparent acestă sinceritate poate să fie dureroasă, trebuie să conștientizezi că spune asta pentru binele tău


Indiferent câte tipologii ai bifat mai sus, adu-ți aminte că prieteniile sunt importante și cu fiecare din prietenii noștri ajungem sa creăm amintiri frumoase, de care să ne aducem aminte cu drag peste ani și ani. Poți să numești și alte tipologii de prieteni la care ții foarte mult? Care este cel mai important pentru tine?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*