Link pagina copiat!
7 semne ca nu esti pregatit/a pentru o relatie
28 aprilie 2016
Cum sa faci fata unui prieten pesimist
1 mai 2016

Diversele situatii cu care ne confruntam de-a lungul vietii ne pun fata in fata cu o multitudine de emotii. Cu toate acestea, per ansamblu, ele nu dau masura stabilitatii noastre emotionale. Putem plange in fata unei imagini de o sensibilitate aparte, si, in acelasi timp, putem fi de neclintit cand vine vorba de o decizie de care depinde rezultatul muncii noastre.

Panoul de sentimente umane este unul cat se poate de complex. Tocmai de aceea, pentru a fi catalogata drept o persoana echilibrata, ai nevoie de un comportament care sa inspire acest lucru, indiferent de imprejurari. Specialistii nostri iti prezinta cateva aspecte ale unei conduite ce atesta echilibrul emotional:

  1. Curiozitatea – daca in raporturile tale cu oamenii dai dovada de curiozitate, acest lucru spune despre tine ca esti o persoana deschisa, dornica de cunoastere. Mai mult, curiozitatea inseamna empatie, adica acea trasatura care te face sa intelegi sentimentele celor din jur. Cu cat te arati mai interesat de starea adevarata a celor apropiati, dovedesti mai mult echilibru emotional.
  2. Flexibilitatea – Oamenii reticenti la schimbare sunt, de regula, ancorati in trecut si nu reusesc sa se concentreze pe situatia prezenta. Acceptarea schimbarii, ca parte a evolutiei firesti a lucrurilor, face din tine un om matur, care intelege faptul ca trecerea timpului atrage dupa sine modificari.
  3. Simtul umorului – daca stii sa intelegi o gluma, daca poti trata anumite situatii cu ironie si nu te ofensezi din toate fleacurile, dai dovada de stabilitate emotionala. In multe cazuri, ai mai mult de castigat daca nu te iei foarte mult in serios si accepti faptul ca oamenii nu au intentii rele atunci cand gresesc sau spun cuvinte nepotrivite.
  4. Puterea de a spune « nu » – Capacitatea de a face diferenta intre bine si rau, la nivel personal, este o trasatura a persoanelor echilibrate. Sa spui « nu » atunci cand simti acest lucru denota tarie de caracter si respectarea unor valori de la care nu doresti sa te abati. De multe ori, oamenii se simt stingheri cand trebuie sa refuze sau cand trebuie sa recunoasca verbal ca un lucru nu este pe placul lor. Daca vei reusi sa exprimi ceea ce simti, esti pe drumul cel bun.
  5. Generozitatea – Un om care ii ajuta pe ceilalti, fara sa astepte nimic in schimb este un om echilibrat care stie valoarea pe care o aduce bunatatea. Sa daruiesti si sa aduci fericirea pe chipul celor din jurul tau te va transforma intr-o persoana nobila, cu un caracter frumos. Iar generozitatea este, poate, cel mai bun semn ca iti cunosti sufletul si emotiile tale sunt intr-o armonie deplina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*