Link pagina copiat!
Cum sa te integrezi intr-un grup daca esti nou-venit
18 mai 2016
Cum sa pui capat unei relatii
20 mai 2016

1. Vorbeste in fata unui public de minim 5 persoane – cea mai raspandita teama este aceea de a vorbi in public. Fa acest exercitiu cu cativa prieteni sau cu cativa membri ai familei si iti va fi mai usor sa sustii o prezentare in fata colegilor sau a profesorilor.

2. Marturiseste cuiva sentimentele tale – sa-ti exprimi cu sinceritate sentimentele poate fi un act de curaj. Nu e tocmai usor sa ne deschidem in fata cuiva si sa recunoastem ceea ce simtim, cu riscul de a deveni vulnerabili. Ia-ti inima in dinti si spune-i unei persoane la care tii ce simti, fie ca e vorba de parinti, un profesor sau cineva pentru care ai sentimente romantice. Indiferent de raspunsul pe care il vei primi, faptul de a fi exprimat ceea ce simti te ajuta sa depasesti propriile limite.

3. Stabileste o provocare proprie si respect-o minim 30 de zile – sa nu mai dai snooze la alarma, sa repeti in fiecare zi 30 de minute la o anumita materie, sa adormi in fiecare seara la o anumita ora sau sa citesti minim 150 pagini pe saptamana. Stabileste ce iti doresti sa faci si fa tot posibilul sa respecti propria provocare.

4. Ramai o zi offline – fara sa verifici telefonul, fara sa intri pe laptop. Descopera ce inseamna sa comunici fara retele de socializare timp de o zi. Te va ajuta sa-ti valorifici timpul altfel si sa descoperi noi lucruri pe care le ai la indemana, dar pe care nu le folosesti la fel de mult: joaca cu rude mai mici, vizite la prieteni, conversatii in familie, mai mult timp dedicat temelor etc.

5. Vorbeste cu cineva cu care n-ai indraznit sa deschizi o conversatie – un coleg de clasa, un profesor sau un artist pe care il admiri. Indrazneste sa ii adresezi cateva cuvinte si vezi cum continua conversatia. Nu trebuie sa aveti o discutie de 20 de minute, ci e suficient un schimb de cateva replici. Te va ajuta sa iti demonstrezi ca poti face o gramada de lucruri pe care altfel nu le-ai fi vazut posibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*