Link pagina copiat!
Cum sa impaci asteptarile parintilor
31 martie 2016
Ce sa faci daca esti o fire mai retrasa
5 aprilie 2016

Nimeni nu este perfect, insa fiecare zi este o buna ocazie de a incerca sa fii o versiune a ta tot mai buna. Pe drumul formarii si al desavarsirii caracterului tau, trebuie sa fii intotdeauna atent la lucrurile mai putin frumoase pe care le faci cu usurinta si sa incerci, prin autoeducatie, sa le elimini din comportament.

Cu totii avem obiceiuri care nu ne fac cinste, insa a le observa si a incerca in permanenta sa le corectezi, inseamna deja primul pas. Iata cateva comportamente suparatoare la care trebuie sa renunti de dragul tau si al celorlalti din jur:

1. Iti lasi balta prietenii in ultimul moment – Daca atunci cand prietenii tai se hotarasc sa mearga la film sau sa iasa in oras, iar tu esti aproape mereu cel care anunta ca nu mai poate veni cu cateva minute inainte de ora stabilita, este cazul sa te schimbi. Este de dorit sa fii perceput ca o persoana de baza, al carei cuvant nu este retras decat in cazuri cu adevarat importante. Gandeste invers situatia – cum te-ai simti sa fii dezamagit constant de un prieten? Ai mai putea sa faci planuri cu el cu aceeasi usurinta?

2. Nu intorci favorurile – Sa raspunzi la mesaje, sa intorci telefoane ratate, sa ajuti o persoana care te-a scos de multe ori din impas, sa fii prezent in viata celor care conteaza pentru tine sunt gesturi care tradeaza afectiunea si empatia. Cu alte cuvinte, arata faptul ca te gandesti la celalalt, la modul in care actiunile tale il fac sa se simta. A ingrosa obrazul si a nu te gandi la cei din jur nu va face decat ca pe termen lung sa ramai singur.

3. Te certi des cu apropiatii – A isca sau a alimenta dispute este un semn de imaturitate. Cu cat cresti mai mult si devii mai sigur pe tine, cu atat trebuie sa eviti momentele care pot strica armonia din cadrul familiei sau din cadrul cercului de prieteni. Asculta inainte sa judeci sau sa acuzi, afla toate datele unei situatii inainte sa dai verdict si pune pe primul loc sentimentele care te leaga de cei din fata ta.

4. Cheltuiesti banii pe nimicuri cu prea multa lejeritate – Atitudinea fata de bani reflecta modul in care le intelegi valoarea. Cu putine exceptii, banii sunt rodul unei munci neintrerupte, al unui efort din partea famililei tale sau al tau si trebuie tratati ca atare. Acest lucru nu inseamna ca trebuie sa te transformi intr-un om zgarcit, dar nici un comportament risipitor nu te va duce departe. Strange banii si realizeaza cu ei lucruri care conteaza. In acest fel vei da dovada ca stii sa ii pretuiesti.

5. Nu stii sa spui “imi pare rau” – Sa recunosti ca ai gresit este un semn de noblete si marcheaza un anumit grad de maturitate. Atunci cand iti asumi o parte din vina si dai de inteles ca iti recunosti greseala, celalalt te va ierta mai usor. A nu ceda si a insista ca nu ai nicio vina este o atitudine paguboasa, de pe urma careia vei pierde credit. Fa-ti un obicei din a te privi obiectiv si din a te analiza intotdeauna cu aceeasi unitate de masura cu care-I evaluezi pe ceilalti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*