Link pagina copiat!
Ce trebuie sa stii despre comunicarea non-verbala
19 august 2015
Cum sa scap de timiditate
24 august 2015

În perioada în care corpul tău este în plină creştere alimentaţia este foarte importantă. E foarte uşor să adopţi obiceiuri alimentare care în timp ajung să-ţi dăuneze. Tocmai de aceea e bine să le identifici şi să începi treptat să le elimini. Cu cât mai devreme cu atât mai bine.

  1. Sar peste micul dejun

Nu degeaba se spune că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Micul dejun te pregăteşte cu energie pentru întreaga zi. Nu prea ai cum să te concentrezi la ore dacă-ţi ghiorţăie maţele şi nici starea pe care o ai nu o să fie tocmai confortabilă.

În programul de dimineaţă e bine să integrezi de fiecare dată şi prima masă a zilei. Chiar dacă la început ţi se va părea mai dificil, cu timpul îţi va intra în obişnuinţă.

  1. Exagerează cu mâncarea fast-food

Programul încărcat şi timp destul de puţin petrecut acasă rezultă de multe ori în mese mâncate în grabă, într-un fast-food. Dacă devine o obişnuinţă să mănânci aproape zilnic fast-food, nu e în regulă pentru organismul tău.

Dincolo de riscul de a te îngrăşa, grăsimile din acest tip de mâncare îţi pot afecta organismul pe termen lung. Fă tot posibilul ca cea mai mare parte din mesele tale principale să fie compuse din mâncare gătită.

  1. Ronţăie la calculator şi televizor

Dacă obişnuieşti să mănânci chipsuri sau snacks-uri când te uiţi la seriale sau stai la calculator trebuie să ştii că nu este deloc sănătos pentru tine. De asemenea, nu e în regulă să mănânci una din mesele principale în timp ce te uiţi la televizor sau urmăreşti ceva la calculator. Motivul? Îţi împarţi atenţia în două activităţi diferite. Rezultatul? Nu mai eşti suficient de atent la senzaţia de saţietate şi ajungi să mănânci mult mai mult decât are corpul tău nevoie.

  1. Consumă multe sucuri din comerţ

Ne plac sucurile acidulate pentru că sunt dulci.. Problema este că excesul de zahăr din ele ne dă o senzaţie de energie de scurtă durată. După ceva timp ne simţim şi mai obosiţi decât înainte şi simţim nevoia să bem şi mai mult suc. Excesul de zahăr din organism aduce cu sine o serie de probleme de sănătate şi afectează în interior rinichii, smalţul dinţilor, tensiunea arterială şi chiar mineralele din organism.

E mai bine să înlocuim sucurile cu apă sau poate cu ceai sau limonadă. Hidratarea este importantă, însă trebuie în acelaşi timp să fim atenţi la ceea ce alegem să consumăm. Sucurile dulci nu sunt un bun prieten pe termen lung.

  1. Mănâncă înainte de somn

Cina luată cu mai puţin de două ore înainte de culcare poate să interfereze cu somnul. De la arsuri la stomac din cauza digestiei îngreunate, insomnie, creştere în greutate până la senzaţie de disconfort dimineaţa, mai ales dacă sunt consumate mâncăruri grele, care se digeră greu.

Iată care sunt cele mai frecvente 5 obiceiuri pe care să le elimini din programul zilnic. Povesteşte-ne în comentarii despre cum ai renunţat tu la unul sau mai multe din aceste deprinderi dăunătoare. Ce obiceiuri bune ai vrea să adopţi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*