Link pagina copiat!
DOSAR: Cum explicam agresivitatea?
25 iulie 2017
De ce ne e dor?
26 iulie 2017

Vara este sezonul evenimentelor. De la conferințe la festivaluri, avem parte de o serie de activități în care ne putem implica în calitate de voluntari.

Dar de ce am face-o? Spre exemplu, de ce am alege voluntariatul la un festival de muzică, în loc să ne bucurăm de această experiență ca participant?

Ei bine, din punct de vedere psihologic, există o serie de beneficii ale voluntariatului, mai ales în  cazul evenimentelor majore.

 
Max Bender

Iată câteva motive care îți pot trezi interesul de a te implica în voluntariat:

 

  1. Voluntariatul este o metodă excelentă de autocunoaștere. În activitățile de voluntariat îți testezi limitele, îți clarifici valorile (acele lucruri importante pentru tine, care te definesc ca stil de viață și ca persoană).
  2. Voluntariatul, de orice tip, te ajută să te dezvolți, fie că vorbim despre competențe de lucru în echipă, managementul emoțiilor și al situațiilor conflictuale, sau diferite competențe specifice (ex. Cum să lucrezi cu instrumente digitale, cum să foloseşti echipamente etc.).
  3. Voluntariatul înseamnă extinderea grupului de prieteni. Cu siguranță în activitățile de voluntariat poți găsi oameni care împărtășesc aceleași valori, hobby-uri și care îți vor deveni buni prieteni.
  4. În majoritatea cazurilor, experiența de voluntar aduce cu sine creșterea încrederii în tine și în abilitățile tale.
  5. Nu în ultimul rând, îți oferă emoții pozitive care te mobilizează să te implici în tot mai multe activități.

 

Îţi doresc experienţe de voluntariat valoroase!

Psiholog Daniela Dumulescu, Centrul de Resurse pentru Adolescenți, Cluj-Napoca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*